Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Articles

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-09-08, 18:27
esin18's Avatar
Banned

esin18 is on a distinguished road
Default çaylak moderatörler

caylak moderator bos kume elemani olmak zorunda degildir. nasil ki bin yillik yazar "caylak" olamazsa da, olmus kabul edilir, bin yillik moderator de pekala caylak olabilir. caylaktan ne kast ettigimiz onemli: eger caylak moderator moderasyon gorevinden bir sure uzaklastirilan, o arada yaptigi moderasyon islemleri aktif olmayan, rustunu ispatlayana kadar da moderasyon gorevine geri donemeyen moderator manasina gelirse, lafzi ictihatta sorun cikmaz.

ama eger ki su deniyorsa: "canini disine takan moderatorlerimiz, caylak olurlarsa bu vefasizliktan sonra neden meslegine geri donsun?". " o halde donmesin" demek cok mumkun.

biz canini disine takan, gogsunu siper eden, metaforlardan metafor begenen moderator degil, isini dogru yapan moderator istiyoruz. moderator olacaksin, canini disine tak diye bir komut vermedigimiz gibi, gonullu yazildigi isini yanlis yaptiktan sonra "can ve dis" ile alakali demagojik kefaret odemelerini de kabul etmeyiz olur biter.

"e oyle olursa hic moderator kalmayabilir, moderatorler greve gidebilir, sozluk kapanabilir?" diyorsaniz. yargi ustu olmak, dokunulmazlik dilegi ise moderatorlerin dilegi gitmeleri, gorevi terk etmeleri daha yerinde olur diye dusunuyorum. sozlugun kapanmasi ihtimalini ise makul bulmuyorum. sozluk hatali entryler sebebiyle infilak edip kapanmaz. hatali entryler sebebiyle ihtimal cekilmez, tahammul edilmez bir yer olabilir. ama dokunulmaz, hikmetinde sual olunmaz, layuhti moderatorler cografyasi oldugunda da cekilmez bir yer olabilir.

kanimca "kimseye hesap vermek istemiyoruz" diyen moderatorler giderse, yerine hesap vermekte sakinca gormeyen moderatorler de gelecektir. ama bu ihtimal bence soz konusu degil. moderatoirlerin aristokrasi olusturmak cabasi icinde olduklarini sanmiyorum.

sözüm meclisten dışarı
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-09-08, 18:45
esin18's Avatar
Banned

Exclamation ben bişi yazmadımki

internette gezinirken böööle denk geldi bu konu ek$i sözlükte yazmışlar bende dedim paylaşayım sesli sözlük üyeleriyle diye yoksa kötü bi niyetim yoktu valla
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-09-08, 19:09
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

eksi sozluk yazari biraz derinden girip saplanip kalmis, komik bir yazi.
Sakin bu yaziyi Beyaz yazmis olmasin?
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-09-08, 19:19
esin18's Avatar
Banned

Quote:
Originally Posted by burak
eksi sozluk yazari biraz derinden girip saplanip kalmis, komik bir yazi.
Sakin bu yaziyi Beyaz yazmis olmasin?
öhhöööm öhöööm ay pardon biranda gıcık geldi boğazıma. şeyy gülücektim demi ben burda hahaahah(oldumu)
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-09-08, 19:52
Senior Member

d16tr is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by karmaukala
http://www.albion.com/netiquette/

Bu da baska bir faydali link
Reply With Quote

Reply

Thread Tools