Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Articles

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-07-15, 20:31
esin18's Avatar
Banned

esin18 is on a distinguished road
Default İlginç ölümler

İlginç Ölümler
Gülelim mi yoksa ...

1. Jake Fen isimli Macar adam, esini korkutmak için kendini asmis pozu verdi... Eve gelen es kocasini o halde gorünce bayildi..Kapiyi açik gören komsu kadin içeri girince iki cesetle karsilastigini sanip evi soydu.Topladiklari ile çikarken Jake kadina bir tekme atti. Cesedin canlandigini sanan kadin korkudan öldü..Jake beraat etti..

2. New York'ta 5'inci caddede bir adama araç hafifçe çarpti. Adama birsey olmamisti.. Soförle konustu ve kalkacakken olayi gören biri yanina gelerek,kalkmazsa sigortadan para alabilecegini soyleyince yeniden aracin önüne yatti. Araç sürücüsü ise adamin gittigini düsünerek gaza basti ve adam öldü...

3. Bayan Carson Amerika'nin New York kentinde yasiyordu.. Birgün eglenmek için cenaze isleri yapan bir sirketle anlasti. Sirket eve telefon etti ve bayan Carson'un kalp krizi geçirip öldügünü söyledi . Aile hemen kostu. Bu sirada tabutun içinde yatan bayan Carson birden dogruluverdi. Ama kizi o anda kalp krizi geçirip öldü...

4. Romollo Ribaldo issizdi. Pisa kentinde oturan 42 yasindaki bu Italyan birgün, tabanca ile intihar etmeye hazirlandi. Esi onu engellemek icin dil döktü.. Sonunda Romolo aglamaya basladi ve intihardan vazgeçip silahini yere firlatti. Ates alan tabancadan çikan mermi esine isabet etti ve esi öldü

Ölümsüz Ceset
Gerçek bir olay

Sibirya'nın köylerinden birinde cenaze mezarlığa götürülüyormuş. Mısır tarlasının ortasında tabut köylülerin ellerinden düşüvermiş. Tabutun içindeki ceset düşüp dereye yuvarlanmış. Akıntı, cesedi dinamitle avlanan balıkçıların yanına sürüklemiş.

Balıkçılar "Acaba adamı dinamitle biz mi öldürdük" diye endişeye kapılarak cesedi askeri kışlanın tellerine bırakmışlar. Nöbetçi er, bölgeye birinin yaklaştığını düşünerek cesedi yaylım ateşine tutmuş. Hemen ambulans çağrılmış.

Delik deşik olan ceset hastaneye kaldırılmış. Operasyon altı saat
sürmüş. Ameliyattan çıkan doktor alnından akan terleri silmiş ve "çok zor oldu ama galiba yaşayacak" demiş
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-07-15, 21:50
Senior Member

khbanu is on a distinguished road

nassi yaaaa????
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-07-15, 22:19
esin18's Avatar
Banned

esin18 is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by khbanu
nassi yaaaa????
bende anlamadım valla
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-07-16, 01:37
Senior Member

d16tr is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by esin18
İlginç Ölümler
Gülelim mi yoksa ...

Ölümsüz Ceset
Gerçek bir olay

Sibirya'nın köylerinden birinde cenaze mezarlığa götürülüyormuş. Mısır tarlasının ortasında tabut köylülerin ellerinden düşüvermiş. Tabutun içindeki ceset düşüp dereye yuvarlanmış. Akıntı, cesedi dinamitle avlanan balıkçıların yanına sürüklemiş.

Balıkçılar "Acaba adamı dinamitle biz mi öldürdük" diye endişeye kapılarak cesedi askeri kışlanın tellerine bırakmışlar. Nöbetçi er, bölgeye birinin yaklaştığını düşünerek cesedi yaylım ateşine tutmuş. Hemen ambulans çağrılmış.

Delik deşik olan ceset hastaneye kaldırılmış. Operasyon altı saat
sürmüş. Ameliyattan çıkan doktor alnından akan terleri silmiş ve "çok zor oldu ama galiba yaşayacak" demiş

Ingilizce bununla ilgili bir deyim var, tam hatirlamiyorum ama "graveyard shift" olabilir. Eskiden insanlarin gercekten olup olmediklerini tespit etmek zordu. Ingilterede birini gommeden bir kac gun beklerlermis acaba kendine gelir mi diye. Ayrica gomdukten sonra da mezarliklarda nobet tutanlar varmis, gomulenlerden biri ayilirsa toprak altindan cikarsinlar diye. Bu hikaye biraz bunu andiriyor. Eger Sibirya'da olduysa orada medeniyetten uzak pek cok koy varmis, insanlarin olum raporu almak icin gidecekleri bir doktor bulamadilarsa adami olu yerine koyup gommeye karar vermis olabilirler.
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-07-17, 18:51
pinki's Avatar
Senior Member

pinki is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by d16tr
Ingilizce bununla ilgili bir deyim var, tam hatirlamiyorum ama "graveyard shift" olabilir. Eskiden insanlarin gercekten olup olmediklerini tespit etmek zordu. Ingilterede birini gommeden bir kac gun beklerlermis acaba kendine gelir mi diye. Ayrica gomdukten sonra da mezarliklarda nobet tutanlar varmis, gomulenlerden biri ayilirsa toprak altindan cikarsinlar diye. Bu hikaye biraz bunu andiriyor. Eger Sibirya'da olduysa orada medeniyetten uzak pek cok koy varmis, insanlarin olum raporu almak icin gidecekleri bir doktor bulamadilarsa adami olu yerine koyup gommeye karar vermis olabilirler.
bende katiliyorum sana boyle birsey duymustum..
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2005-07-17, 23:14
selenwitch's Avatar
Senior Member

selenwitch is on a distinguished road
Send a message via MSN to selenwitch Send a message via Yahoo to selenwitch

hey allahım ya şu olanlara bak gülelimmi ağlayalımmı
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2005-07-18, 17:00
lenoir's Avatar
Banned

lenoir is on a distinguished road
Send a message via ICQ to lenoir Send a message via MSN to lenoir Send a message via Yahoo to lenoir

bide bi yerde bi fil bakıcısı filin temizligi ile ilgilenirken filin posasının altında kalıp can vermiş... herhalde en gaipi bu olsa gerek
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2005-07-18, 23:12
madmermaid's Avatar
Member

madmermaid is on a distinguished road
Send a message via MSN to madmermaid

Quote:
Originally Posted by lenoir
bide bi yerde bi fil bakıcısı filin temizligi ile ilgilenirken filin posasının altında kalıp can vermiş... herhalde en gaipi bu olsa gerek
HAkkatten de cok komisch!

ben de Salaklık Tarihi diye bi kitapta şöyle bir şey okumuştum:
1983'te mağazada hırsızlık yaparken yakalanan San Diegolu bir kadın polislere eğer onu bırakmazlarsa morarana kadar nefesini tutacağını söyledi. Polisler kadını bırakmadılar, o da gerçekten ölünceye kadar nefesini tuttu

tabi böyle bi şey tıbbi olarak mümkün müdür bilemem
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2005-07-19, 12:04
Senior Member

maivesiyah is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by d16tr
Benim de bildiğim bu şekilde ama bu olayın sebebi bir tür içki diye htırlıyorum. Yani bir içki türü varmış sızana kadar içenler öyle böyle sızma değil. Ölüden farksız oluyorlarmış. Böylelerinin öldüğü sanılıp gömülüyorlarlarmış. Sonra bakıyorlar ki adaamlar canlanıyor biz en iyisi gömmeden önce biraz bekletelim demeye başlamışlar.

Ben de yapılan en salaklıklar diye bir yazı okumuştum. En aklımda kalanı :
Yer ABD'de bir ev. Bir çift televizyonda bir komedi programı izlemektedir. Adam gülmekten bir hal olur ve dayanamaz sonunda ölür. (Cenazeden) sonra kadın programı arayıp onlara kocasının son anlarını mutlu bir şekilde geçirttikleri için onlara teşekkür eder.
Şimdi fark ettim ölüm anının pek de salaklıkla ilgisi yokmuş ama merhumun karısı koparıyor
Reply With Quote

#10 (permalink)  
Old 2005-07-19, 12:05
troublemaker_'s Avatar
Senior Member

troublemaker_ is on a distinguished road
Default yorumsuz

pazar günü malum ist toplantısında pazar gazetemizi okurken gördükki bi haberde şöle dio:
''atla cinsel ilişkiye giren sapık kazara öldü''
hepimiz koptuk tabi olaya, ne gülüosunuz diyen arkadaslara okuyamadık ve tabi gazeteyi boardumuzun kıdemli sapığına okuması için uzattık o da seslendirmeye başladı:
'' amerikanın .... eyaletinde...''
biz okuyanlar nası yani başka haberi okuyosun dicektikki meğer olay amerikada olmuş, biz başlığı okur okumaz emindik olayın türkiyede olduundan maalesef.
şaşırdık tabi.
meğersem amerikanın o eyaletinde büyük baş hayvanla cinsel ilişki yasalmış.....

yukarıdaki kazara ölüm konusunda ise yorumlarımız oldu tabi , atı da işe kattığımız...

Last edited by troublemaker_; 2005-07-19 at 12:07.
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules