Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > Articles

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2005-06-27, 16:48
ashles's Avatar
Banned

ashles is on a distinguished road
Send a message via MSN to ashles Send a message via Yahoo to ashles
Default Eteğimde hoyrat sevdalar...

Eteğimde hoyrat sevdalar... Avuçlarımda kırık cam parçaları...
Yüreğimin zindanına kısıldım kaldım. Özgürdüm, benim de uçmaya hazırlandığım göklerim, gideceğim uzaklarım vardı.

Sonra aşk kapımı 1 kez çaldı ben kuytulara mahkum oldum.Sen geldin. Seni sevmek; fırtınada savrulsa da kopmayan bir papatya misali toprağa asılmaktı. Seni sevmek; acıtsa da canını kanamaktı, kanamayı sevmekti. Seni sevmek; sana inat, kendime inat, hayata inat seni sevmekti. Kimsesizlerin şarkısıydı birlikte olmak ya hani sarılınca yolda tanımadığı biri başkasına iç çekmek, hani babalar gününde baba olduğunu hayal etmek, anneler gününde ana kokusunu özlemek.. böyleydi seni düşlemek...karların altındaki koru yüreğime aldım ya, dokunulmamış saçlarımı göğsüne serdim ya, baharat kokumu seninle gönderdim ya daha ne gelir elimden?

Aşk, söylesene senin uğruna ne kadar bekleyeceğim dönülmez yolları?

Uçurumların kenarlarında daha ne kadar sendeleyeceğim?

Annemin duaları vardı yanımda, çantamda babamın öyküleri.. Kışın soğuk gecelerinde karanlıkta çatırdayan sobamızın alevleri vardı başucumda. Masumdum, çocuktum, yırtıktı elbiselerim, yara doluydu ellerim ve de dizlerim. Yetmedi yola çıktım; büyüdüm; dokundum; sevdim. Yaralarıma yaralar eklendi hiç kabuk bağlamayan; eteğimde hoyrat sevdalar birikti dağılmayan; avuçlarımda kırık cam parçaları var bir türlü battıkları yerden çıkmayan; masumiyetime sevdiklerimi acıtınca aldığım haz bulaştı bir türlü aklanmayan…

Oysa ben her sabah vakti; demli kantin çayının kokusunda, cazırtı sesli radyonun en acı notasında, soğuk gözleri yüreğimden uzak insanların merhabalarında hep senin bir “GÜNAYDIN”ını bekliyorum.

Sanki sen bir çıkıp gelsen kapanacak yaralar, tekrar çatırdayacak sobada odunlar, tekrar annem olacak babam gelecek birazdan. Sen bir çıkıp gelsen yatıp dizlerine ben diye kalan her şeyi sana sereceğim. Sen çıkıp bir gelsen mucizelere inanacağım. Sen bir gelsen…
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2005-06-29, 12:46
ashles's Avatar
Banned

Dünyanın gözyaşı olurmu diye sorma ne olur. Sen gidince tüm dümyamı gözyaşı denizlerine sürükledin. Dünyada bu kadar gözyaşı olduğunu bilmezdim ve bir insanın bu kadar içten ağlayabileceğine de görsemde inanmazdım.

Yazık ki gittin benden ve yazık ki anlatacak kelime bile bırakmadın bana. Seni anatabilecek tek şey gözyaşı ve ben tüm benliğimle iki gözümle seni anlatıyorum sen gittin gideli ve ben senin gittigin yolları izliyorum.

Yapacak birşey yoktu gidişine. Kafayı koymuştun gitmeyi. Giderken üzülme demiştin; unutursun ama unutulmuyor yaşananlar ve sensiz yaşanmıyor. İnsan nasıl unutur yaşamayı. Sen ki gözlerinin yeşilligini götürüp tüm dünyamı kurak topraklara çevirmişken nasıl unuturum seni ve nasıl becerebilirim bu yaşama devam etmeyi.

Sanki çıkıp geleceksin sanki şaka yaptım diyip bana sarılıvereceksin ve uyanacağım bu kabustan. Yine el ele verip yürüyeceğiz güneşe. Bin yıl geçti bu yürek bekler bu şakanın biteceği günü ve bekler seni bir garip gittiğin köşe başında.

Yazık ki gidenler dönmüyor yazık ki elimden beklemekten başka birşey gelmiyor…
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2005-06-29, 13:31
ecerce's Avatar
Senior Member

ecerce is on a distinguished road
Send a message via MSN to ecerce

Quote:
Originally Posted by ashles
Dünyanın gözyaşı olurmu diye sorma ne olur. Sen gidince tüm dümyamı gözyaşı denizlerine sürükledin. Dünyada bu kadar gözyaşı olduğunu bilmezdim ve bir insanın bu kadar içten ağlayabileceğine de görsemde inanmazdım.

Yazık ki gittin benden ve yazık ki anlatacak kelime bile bırakmadın bana. Seni anatabilecek tek şey gözyaşı ve ben tüm benliğimle iki gözümle seni anlatıyorum sen gittin gideli ve ben senin gittigin yolları izliyorum.

Yapacak birşey yoktu gidişine. Kafayı koymuştun gitmeyi. Giderken üzülme demiştin; unutursun ama unutulmuyor yaşananlar ve sensiz yaşanmıyor. İnsan nasıl unutur yaşamayı. Sen ki gözlerinin yeşilligini götürüp tüm dünyamı kurak topraklara çevirmişken nasıl unuturum seni ve nasıl becerebilirim bu yaşama devam etmeyi.

Sanki çıkıp geleceksin sanki şaka yaptım diyip bana sarılıvereceksin ve uyanacağım bu kabustan. Yine el ele verip yürüyeceğiz güneşe. Bin yıl geçti bu yürek bekler bu şakanın biteceği günü ve bekler seni bir garip gittiğin köşe başında.

Yazık ki gidenler dönmüyor yazık ki elimden beklemekten başka birşey gelmiyor…
pardon umarım sorumu yanlış anlamazsın; sen edebiyatçı mısın? yoksa sadece böle yazılarla ilgileniyor musun?
Reply With Quote

#4 (permalink)  
Old 2005-06-29, 14:01
ashles's Avatar
Banned

ya edebıyatla ılgılenıyom bu tur yazılarda hep ılgımı cekıo ya yazıyom ya bulup sızle paylasıyom karısık bıraz anlıyacan
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2005-06-29, 14:24
ecerce's Avatar
Senior Member

ecerce is on a distinguished road
Send a message via MSN to ecerce
Default kendinde yazıyorsun demek...

valla çok iyi kendinde yazıyorsan...kolay değil...sana başarılar dilerim

saygıalrımla
Reply With Quote

Reply