![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
bu konu için teşekkürler, ben yeni üye oldum, tüm üyelere selamlar...
kadın olarak ben en cok ne isterim? toplumda bir gençlik ırkçılığı var, bundan en çok da kadınlar etkileniyor, bu durum ortadan kalksın isterim... dilimizdeki kadın ayırımcılığı yapan tüm deyiş ve atasözleri kaldırılsın isterim... 'kızını dövmeyen dizini döver' gibi.... erkek için onur/şeref sayılan ama kadın için ayıp sayılan durumların (onlar aklınıza gelen hangi durumlarsa) salt kadınlar için ayıp sayılmamasını isterim.... çocukların okuma kitaplarındaki, anneyi ütü yaparken, babayı gazete okurken gösteren tüm resimlerin, tersine çevrilmesini isterim.... işyerlerinde, babalara da annelere verilen 'süt izni'nin verilmesini isterim, kim müsaitse o emdirir...(sütler anneden çekilip biberonla verilebiliniyor biliyorsunuz)... dünya dillerindeki artikellerde, kadın erkek ayırımcılığı kalksın isterim, örnegin 'sandalye' sözcüğünün dişi 'koltuk' söcüğünün erkek olması gibi, ya da 'ay' ın dişi 'güneş'in erkek olması gibi.... erkekler tuvaletlerine de kadın tuvaletlerindeki gibi, bebek bezi değistirmek için standlar konmasını isterim...(bazı ülkeler bunu yapıyor, örn.Isviçre) başka, başka... parlementolarda %50 kadın görmek isterim, dünyayı hep erkekler yönetti şimdiye dek... (belki sonuç farklı olur...) şu an aklıma geliverenler bunlar, daha sonra hatırlarsam, gene ilave ederim.... selamlar, dilek kutzli. |
|
||||
|
Quote:
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|