![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Hiç düşündünüz mü neden erkek boşalınca seks biter? Çünkü -Nietzschenin tabirini kullanacak olursak- yaşamı evetleyen güçler erkektedir. Bir "son nokta" konmaması durumunda sabaha kadar sürecek olan bir gerçeklikten kopuşa son noktayı koyar erkek. Erkekte boşalma, yaşamın realitesine karşı bir uyanıştır. Yaşam sevişerek değil savaşarak idame ettirilir çünkü. Savaşın yaralarını sarıverir aşk.
... Bizi atmosferin içinde sıkıştıran güç, yaşamın dişil güçleridir. Biz yükseklere doğru yöneldikçe, toprak bizi bağrına basmaya çabalar adeta... Zıt kutuplar birbirini çeker klişesi bu durumu ne kadar açıklıyor bilmiyorum (bu arada zıtlığın kutupsal değil diyalektik olduğunun damarımda dolaşan östrojen kadar gerçek olduğunu vurgulama gereği hissetmedim.). Biz ne kadar kassak ta toprağı yukarı çekemiyoruz. Gerçi hoş, o da doğurmaya endekslemiş varoluşunu. Raskolnikovun baltası ise bizim elimizde. ... Her seferinde yükseklere çıkıp çıkıp üşümek, su olup aşağılara yağmak yaşamın sana dayattığı bir döngü müdür yoksa bu senin ahmaklığından mıdır? Ben az kalsın yağıyordum aşağıya... Meğerse altımda çöl varmış. Değmeyecekmiş. Artık "verimli" toprak arayışında da değilim açıkçası. Başka gezegenlere gitmeliyim ben. Buralar bana göre değil! Oralarda toprağımı bulurum belki de... Her seferinde yağmur olup boşalırsan hiç bir zaman daha yukarılara çıkamazsın dostum. İçinde biriktirdiğin şeyi boşaltmak mı istiyorsun? Gel şimşekler çakalım yer yüzüne! Ama sakın ağlama! Gözyaşlarını verme bu boktan dünyaya! Çünkü değmez. ... Peki ya sen toprak? Bensiz ne yapacağını mı düşünüyorsun? Gel benimle yukarılara... İmkansız diye birşeyin olmadığını göster. Mekanik bir döngüselliğin içinde bir parça olmadığını; bir özne olduğunu ispatla oradakilere. Sen uç, ben boşluğa kök salayım. Dünyayı yeniden yaratalım. ... Spermler derinliklerinden kopup fırladıkları zaman nasıl da zirveden deniz seviyesine bir anda çakılıveriyorsun değil mi Halbuki bir kurtulsan şu yer çekiminden, bir daha boşalsan da düşecek bir yerin olmayacak Hadi dostum! Zamanıdır! Roketliyoruz!!
|
|
|||
|
sağolasın moonside
Tabi belirtmekte fayda var: herşey doğrudur. Yani burada öne sürülen "niçedyen" tezlerin antitezlerini de ortaya koymak son derece mümkün. Öle bişi yazacak olsaydım bu sefer E. Fromm'un düşünce tarzından istifade ederdim herhalde Şu aralar erilist takılıyorum biraz; ama sevgilim yanımdayken de roket sönüyo ve şömine dibindeki kedi misali mayışıveriyorum
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|