![]() |
Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers |
|
|||
|
Quote:
İlginçtir ki lidien armoni üzerine kurulu bir tane dahi eser yok günümüzde. Artık erotik çağrışımları tenör saksofon yaratıyor. Konu erotizmse sizi biraz daha fazla şaşırtalım. Antik Yunan'da cinsel çekicilik, idman yaparak form tutan kaslı oğlanlar üzerinde yoğunlaşıyor (M.Foucault-Cinselliğin Tarihi Cilt 2). Gerçi oğlancılığın o dönemde ne kadar yaygın olduğunu çoğumuz biliriz; ama cinsel çekiciliğin günümüzdeki standartlardan farklı olduğuna inanmak istemeyiz. Halbuki o kadar geriye gitmeye de gerek yok. 1920lerin Amerikasında içki içen sert kadınlar cazibenin odağı değiller mi? Amerikan sinemasına damgasını vuran seks tanrıçası Mae West, acaba belli bir coğrafyada bell bir kültürün yarattığı bir ikon muydu? Burçak Evren'in "Türk Sinemasında Cinsellik" adlı çalışmasını okuyunca daha ekonomi-politik temellere dayanan bilimsel bir açıklama getirmek gerektiğine inandım- her ne kadar bu yönde çaba sarfetmesem de... Zira 1920lerde dönemin türkiyesinde çekilen erotik filmlerin aktrisleri de benzer şekilde geniş omuzlu iri kadınlardan ibaret. Hani insanın şunu diyesi geliyor: e o dönemde daha iyisi olmadığı için.... Hayır. 1929'da düzenlenen güzellik yarışmasında avrupa standartlarında bir türk güzeli birinci oluyor (şu cahilcühela dincilerin ajite edip durdukları hikaye)... O Arzum bilmemkimbilmemkim gibi bu da film oyuncusu oluyor sonradan, gelgelelim hiç tutmuyor. Türk erkekleri sevmiyor bu ince çıtıpıtı kızımızı... ... Lidien armoniden geldik nerelere girdik. Entellektüel budalalık yapıp sonradan da "ben bilgi paylaşımını severim" die durumu kurtaracaz yaaa Neyse, ego bu kadar da kötü bişi değil zaten.... BİZİ PROGRAMLIYORLAR!!!!! Bize ne zaman hüzünleneceğimizi öğretiyorlar! Harmonik minör melodi uygun ritm ve enstrümanlar eşliğinde acıklı bir sahneyle birlikte kobaya sunulduğu taktirde nötral uyarım bir süre sonra koşullanmış uyarım haline dönüşebiliyor. Ne zaman ağlayacağımız öğretilmiştir! Bize ne zaman mutlu olmamız gerektiğini de öğretiyorlar. Lirik bir coşku... Birbirine kavuşup kırlarda koşan (ne komik olay yaa ) sevgililer... Arka planda ne var? Majör gam var doğru bildiniz. Artık tam-tam-yarım-tam-tam-tam-yarım aralık formasyonunda ilerleyen bir melodiyi kobaya verdiğimizde "mutluluk" imgesini yaratabiliyoruz! Belirsizlik havası mı yaratmak istiyoruz? Diminye koyarız... Çünkü insan düzeni arar hale gelmiştir. Herşey kaosla (bigbang) başlamıştır belki ama zaman içerisinde oluşan düzene insan da ayak uydurmuştur. O düzen ister, yani sabit ölçü sabit tonalite. Halbuki diminye bir geçiş kalıbıdır. Tıpkı bir edat ya da bağlaç gibi kendi başına anlamı yoktur. Halbuki biz cümle duymak isteriz. "veya" deniyor ve gerisi getirilmiyorsa belirsizlik vardır. Bilinmeyenin korkusu ise en büyük korkudur insanda. Bu korkunun etkisiyle tanrılar dahi yaratabilir. Artık ana haber bültenlerinin jeneriğini, programladığımız kobayın mekanik duygusal tepkimelerine göre belirleyebiliriz. Manipülasyonu daha bilimsel bir temele oturtabiliriz. Ama medya patronu olarak işimiz bununla sınırlı değil. Gazetelerimizin de çok satmasını isteriz. Hiç sorun değil adamım! Biz cinsel çekiciliği de standartlaştırdık. Arka kapak güzeliyle pavlovun köpeklerinin ağzını sulandırır satışları artırırız. Zaten bu salakları programlamamış olsak nasıl kendi iktidarımızı pekiştirebilirdik? İnsanı nihilistleştiriyorlar!! Ben buna ağlarım işte... özneyim özneyim özneyim özneyim....... Buna inanacam benim buna inanmakta çıkarım var. Ben özneyim! Herşeye rağmen inanıyorum. İnadına inadına...! Last edited by ugurokus; 2006-07-13 at 16:45. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|