PDA

View Full Version : 2004-11-30

seslisozlukadmin
2004-12-01, 00:00
00:01 lenoir: resident evil : apocalypse
00:01 jajhayi: leno bilerek mi sectin bolumu?
00:03 lenoir: yok abi ben aslında elkektronik istiodum yada telekomunikasyon aslına bakarsan bogazici iktisat sora mba ile bunu kapatırım dedim telekom ile elektronik olmadı kontrol oldu
00:05 jajhayi: hmm. yani pek keyifli diil.anlaşılan.
00:05 howard_roark: merhabalar
00:06 lenoir: aslında para bu meslekde hem specific bir arastırma uk de ayda 20-30 bin sterlin usa da yıllık 150 bin dolar
00:06 lenoir: kazanıolar
00:06 lenoir: keyiflide bir meslek ieee ile calısıorum bişiler yapıcas hocam
00:07 lenoir: adın nedir hocam bu arada?
00:07 jajhayi: bizde drum ne?peki
00:08 jajhayi: leno yapmak istedigin bi is se dusunme, devam. ama para kazanmak hersey diil.
00:08 jajhayi: yani isin seni heyecanlandırmalı. hayatının bi parcası da olabilmeli.
00:09 jajhayi: leno ne zamn bitcek okul?cok varmı?
00:09 lenoir: abi bakıcas yaa hayat uzun bi makinacı arkadasla sirket kurmayı dusunuorus
00:09 lenoir: 2 sene daha war minimum
00:11 jajhayi: eh be leno, dahaa cook alternatif var.
00:11 jajhayi: leno para kazanmak istyon. anlasıldı? kontrol kimde olcak peki?
00:15 lenoir: eşit haklar hocam
00:15 maviay: slm arkadaslar
00:17 jajhayi: oo, mavi slm
00:18 maviay: jaj-- ne yapıyon nasılsın ?
00:19 jajhayi: mavi az once film seyretim. paranoyak bi filmdi. bugunde zaten oyleydi.
00:19 jajhayi: inişli-çıkışlı bi gun- sonuc 0
00:20 lenoir: abi sen napıon simdi jaj ??
00:20 maviay: hayırdır jaj sen bugun iyi degilim demistin galiba ?
00:21 jajhayi: leno karanlık islerle ugrasıyom mavi evet yaa. berbatım.
00:22 jajhayi: leno aslında yapmama gerken tezimle ilgili bi kac seyi okumak. ben astım. yapmıyorum.
00:23 maviay: maden iyi degilsin jaj- neden soyle eglenceli bi film izlemedin
00:24 maviay: hmmm yani calısmak istemiyon acıkcası
00:24 jajhayi: aa, asla yapmam. pi filmi ruhumu iyice karartı. daha iyi oldum. yani kendimi kandırcak detay bırakmadı.
00:25 lenoir: okul bitmedimi abi??
00:25 jajhayi: mavi aynen oyle, astım tezi,
00:25 jajhayi: salak bi kitap bulup okumalıyım. bu arda dun demiştim.bi kitap sanat ve sanatcılar üstüne.
00:26 jajhayi: leonardoyu anlatıyo. escinselligi ustune biseyler ilgimi cekti
00:26 jajhayi: leno okul bolum bolum biityo hocam,
00:26 maviay: jaj-- bende senden bugun degisik bi topic daha bekliyodum
00:27 lenoir: en iyisi abi benim hemsehrim war mimarlıkda sindi 3 . donemi okuo
00:27 maviay: buldun yani bi farklı topic daha
00:28 jajhayi: mavi bugunlerde aklımda hep paylaşım duygusu var. ne kadar neyi paylaşırız die. ben bi kendime baktım. hersey sadece bana ait. kimseyle paylaşmıyorum
00:28 jajhayi: leno boşver mimarlıgı iki konu var
00:29 jajhayi: biri şu eşcinsellik konusu. yaratıcılıkla denk gidiyo gbime geliyo
00:29 jajhayi: diğeri de paylaşmak.
00:30 jajhayi: ben kendi adıma hiçbişeyi paylaşmıyorum. hic de rahatsız değilim. bu gunun modesi mı mavi?
00:31 maviay: jaj-- haklısın insanlar belirli biseyleri paylasmalı herseyi icine atmamalı dimi
00:31 jajhayi: maviiii ah ah
00:32 maviay: arkadaslar bana biraz musade
00:32 jajhayi: ben ole demedim. yani biraz egoizm tadında bi durum
00:32 jajhayi: ben de kaçıyorum.herkese iyi geceler
00:32 jajhayi: mavi lenoo hoşcakaların
00:36 maviay: jaj-- hoscakal
00:41 doskay: Hurrem Sultan burdami ?
00:43 doskay: where is wife of Sultan Suleyman ???
01:01 gulderen: merhaba millet
01:03 alemex: aleykum selam
01:04 myth_sydney: doskay merhaba
01:04 myth_sydney: elbetteki herkese selam
01:06 doskay: merhaba Myth
01:06 doskay: salatami yapiyorum 10 dakkika sonra burdayim
01:07 myth_sydney: theocracy nin turkcesi ne bakmak icin ugradim iyi oldu burdasin. suleyman la konustun mu?
01:07 myth_sydney: ok
01:09 doskay: theocracy mi kuracaksin yoksa ????
01:13 gulderen:
01:14 myth_sydney: nerde o sans
01:14 gulderen:
01:14 myth_sydney: ne salatasi yaptin?
01:15 doskay: gulderen'de kim. Gulderenin manasida Gul toplayan demek.
01:16 myth_sydney: belki isparta'li gulderen??
01:16 gulderen: gul dermekle toplamak arasında fark var gulum
01:17 doskay: super bir salata yaptim yaaa
01:18 doskay: Sulayman bana off line mesaj gecmis acilen soklarda. Yaa abi nerden buldun Hurremi ya diyor
01:18 myth_sydney: ne cesit salata?
01:19 doskay: benden korkulurmus oyle dedi. Senin cok iyi bir insan oldugunu soylemis . Yani rapor +
01:20 gulderen: ıspartalılar gul diker.. biz dereriz..
01:21 doskay: green cabbage, carrts, red cabbage limon ve olive oil and salt
01:21 lenoir: slm millet
01:22 doskay: siz nerdensiniz ???
01:22 doskay: Isparta cok guzel memleket yaa ben gittim. Sokaklari gul kukuyor
01:22 gulderen: derdiğimiz gullerle kimi zaman reçel..
01:23 gulderen: kimi zaman...
01:23 gulderen: kur yaparız..
01:23 doskay: slm Lenoir
01:24 doskay: aaa ben recel yaptim bikere gulden cok nefis oldu. Bir renk veriyor. Aromasida cok guzel
01:25 doskay: ya ispartata yapmiyorlarmi bunu simdi yani )
01:25 doskay: Ispartada hersey var Gulle ilgili. Gul guzelik cremi bile var
01:26 doskay: Yaa bu gulleri deren memleket nersi yaa. Catliyacagim.
01:26 gulderen: ne renk gulden yaptın ? doskay..
01:27 doskay: Bir gul bali yok
01:27 doskay: Kirmiziya yakin bir renkti
01:27 gulderen: gul reçeli maharet ister..
01:27 gulderen: his ister
01:28 doskay: Yaa Hurrem sultan sen sarayin bahcesine gul diktirmemismiydin??
01:28 myth_sydney: arilar sadece gulden bal yaparsa, bal gul kokar mi?
01:28 doskay: Ya nersi senin memleket Gulderen????
01:29 doskay: Yaa Gulde nektar yokki gariplerim gulden bal yapsin
01:29 myth_sydney: diktirmisimdir herhalde, yani az diktator degilmis hurrem sultan
01:31 doskay: bence lale diktirmistir
01:31 myth_sydney: hic mi yok? gulun ortasindaki sari tozlu antenleri (bunlarin is mi ne??) oluyor, ordan birsey cikimyor mu?
01:31 doskay: Lale devri Hurrem sultandan sonra baslamis
01:32 doskay: Cok feministmis Hurrem sultan . Iyyy
01:32 myth_sydney: raporum + ha, cok iyi.. peki senden neden korkulur??
01:32 doskay: Pollen
01:33 doskay: yaa nerden buldun Hurremi diye korktu benden
01:33 myth_sydney: lale devri hurrem'den 150 yil sonra basladi.. fakat iyi padisah olabilecek obur bayandan olan cocuklari oldurttugu icin, hurrem'in kendi oglu padisah oldu o da isi beceremedi
01:35 doskay: zorla yaparsan cocugu sultan oyle olur iste
01:36 doskay: hurrrem Rus diberiymis.
01:37 doskay: Cok guzelmis, cok akilliymis cok cekiciymis. Imparatorlugun tozunu attirmis yaaa
01:37 myth_sydney: cicegin o bolumu anther yani ercik basiymis, pollen sacs tasiyor, neyse
01:37 doskay: Kolaymi Sultan suleymanin gunlunu calmak
01:38 myth_sydney: evet afet bir avratmis
01:38 doskay: vallha senin biyoloji bilgine hayranim Hurrem.
01:38 doskay: Avratlarin avratii
01:38 instantginger: biyoloji, tarih masallah hepsi var sizde dostlar slm herkese
01:39 doskay: ozaman gelmedikki dunyaya
01:39 myth_sydney: senin suleymani taniman buyuk rastlanti ya.. ben chat olayini 1997 de biraktim, tek girdigim turk sitesi bu, yani probability olayi cok cok dusuk
01:39 doskay: selam
01:39 instantginger: isin icine dilber avratta girince baska bilim dallarinida eklemek lazim
01:40 doskay: Olasik hesabi yapmiyalim burda simdi Hurrem arkadsim .
01:40 myth_sydney: selam ginger
01:40 doskay: Vallha bende bir tek bu Turk kanalina giriyorum ada sozlugu kullandigim icin
01:41 gulderen: hurrem sultan çok fazla gul severdi.. ve hatta tapardı.. pembe gülün hayranıydı..
01:41 instantginger: disiplinle arasi oluyo o zaman
01:41 doskay: ginger sen hangi bilim dalindan bahsediyorsun arkadsim ??
01:41 lenoir: baltacı mehmet pasa da rus dilberi yusunden ilerlememişti
01:42 doskay: Bide benim yahoo messanger aciktir hep
01:42 myth_sydney: evet harem de gul banyosu falan yaparlardi..
01:42 instantginger: slm mayth sydney biraz komsu oluyoz anlasilan.
01:42 doskay: Abi nedir bu ruslardan cektigimiz yaa ??
01:42 myth_sydney: evet catherine the great, cadi kadin
01:43 doskay: Taktim ben bu Hurrem sultana
01:43 myth_sydney: ginger sen nerdesin?
01:43 doskay: roamani varmis alip okuyacagim yaa
01:44 lenoir: ceza medcezir diorum baska bişi demiorum ve bu elemanı bu kdar gec kesfett,g,m icin kendimi kınıyorum
01:44 myth_sydney: babamda takmis acayip hurrem'e ondan bana bu ismi koymus, taht bekliyoz da gelmiyo ki
01:44 instantginger: doskay dilber, tarih, avrat, lale devri hurem sultan, gul banyosu bunlar birlestiginde interdysiplinary bisey oluyo ismini koymak zor tabi yeni bir alan
01:45 myth_sydney: kitabi var, gulben ergen dizisini de cekti
01:45 doskay: evet ya mutis bir tarihimiz var.
01:45 eskort: ginger
01:45 eskort: yine buralardasin heral
01:46 instantginger: myth darwin in karsisinda bali nin yaninda yim ben east timor burasi
01:46 myth_sydney: ahhh bak yine gul cikti, gul-ben den
01:46 doskay: anli sanli bir tarihten sonra . Turkiyenin bu durumu cok icler acisi.Umarim degisir .
01:46 instantginger: eskort dostum slm yeni dustum
01:46 gulderen: gul banyosu o kadar kolay.. düzü düzüne anlatılacak bi konu değildir gençler..
01:47 myth_sydney: east timor da ne yapiyorsun? durumlar nasil orda?
01:47 eskort: brothel
01:47 gulderen: geç misiniz sizler bu arada..
01:48 lenoir: bide harem demişler abi harem daha cok saray hanedanın konustugu bir yermiş sarayda bulunan herkes orda takılabiliomus yane
01:48 eskort: yoo
01:48 instantginger: gul ve hurrem ayrilmaz ikili anlasilan myth birde buna mistik bir anlam yukluyo. o zaman babasi da takiyo tabi hurrem ismine, kronolojik sira biraz karisti sanirim
01:48 doskay: ualan adamlar darwin diye shirmi kurmus ???
01:48 myth_sydney: turkler baski uygulayip 500 yil icinde minority grouplari yok edebilirdi, etseydi bu drurumda olmazdi.. bir yonde kendi aydinligimizin ve benimserligimizin kahrini cekiyoruz
01:49 lenoir: başımıza turk bir yonetici gelmedikce bu iş duzelmez bi şekilde rest demek lazım cok kolay degil ama demek lazım
01:49 eskort: conjure
01:49 instantginger: myth- calisiyorum soranlara VV yi nakite ceviriyom diyom
01:50 instantginger: evt doskay sehir var, ginger nut diyede biskuvileri var
01:50 myth_sydney: VV ne?
01:51 instantginger: CV
01:51 instantginger: MYTH BIZ AZINLIKLARLA NE ALIP VEREMEDIGIN VAR?
01:52 instantginger: sory capital letter oldu
01:52 myth_sydney: sen hangi azinliktansin? hangimiz 5 nesil oncemizi biliyoruz ki
01:53 doskay: helal olsun be. Bizim Turkiyede Darwine inananlarin suratina zehir fiskirtan boceklerin zehirini attirirlar. Orda adamalr sehirin ismini Darwin koymus.
01:53 myth_sydney: doskay suleyman baska ne dedi? cok sir davrainyorsun
01:54 doskay: ya vallha ben 5. nesili bilmiyorum yaa gercelkten 4 nesile kadar biliyorum
01:55 instantginger: 665 sene oncesine kadar soy agacim belli benim, hurriyet gazetesi turkiyedeki en eski sulale der, senden once vardi benim sulalem anadoluda, simdi ben minority mi oluom?
01:55 doskay: 4 nesil oncesi benim ata dedem yemen collerine gitmis 4 sene sonra gelmis
01:56 doskay: anam adam 665 sene oncesindeki atasini biliyor beee
01:56 myth_sydney: ginger ben oyl ebir sey demedim ki? 500 yil once biz yunanlilari ermenilerin dil ve dinini engellemedik.
01:56 doskay: ya birak bu ayaklari yaa . Biz gocebe toplumduk nerde oyle 665 sene oncesini bilecen yaaa
01:57 myth_sydney: ingilizler somurge ettikleri yerdeki kulturleri yok etmediler mi cogu kere, ispanyollar da ayni yapti
01:57 myth_sydney: puerto roc da nerdeyse orijinal halk yok olmustu
01:57 doskay: ya keske hepsini kesip musluman yapsaydik yaaa. simdi boyle artislik yapamazlardi. Benim bulgar bir sevgilim vardi. Hatun osmanlidan nefret ederdi yaa
01:58 myth_sydney: osmanlilar da yok etseydi, fransiz revolutionindan sonra cektiklerimiz basimiza gelmezdi diyorum
01:58 doskay: valaha azina saglik Hurrem
01:58 instantginger: dostum o gocebelik 665x2 yil once idi?
01:58 doskay: kesinlikle cok haklisin %100
01:58 myth_sydney: osmanli padisahlarinin hangisi turktu ya, ilk OSman haric, anneleri ya rum ya bulgar ya rustu
01:59 doskay: hayir arkadasim . Osmanli icindede hep anadolu insanlari avrupalara gonderildi
02:00 instantginger: sadece myth inin dedigine katilmadigim icin bunlari yazdim. bilekis karadeniz bolgesinin turklerstirilmesi icin konyadan oraya gonderilen ailelerdeniz
02:00 doskay: osmanli aldi anadolu ahalisini . Avrupaya yerlestirdi
02:01 myth_sydney: 1071den once gocebe hayati yasadi kurtler ermeniler o bolgede ve rumlar yasiyordu deniz bolgelerinde
02:01 eskort: farketmez ki insanin soyu babasindan gelir
02:01 instantginger: myth wind dawn/ cool dawn, ama o kadarda degil hangisinin anasi atasi turktu gibi. yapma be
02:03 myth_sydney: insanin tasidigi kan anne ve babadan gelir eskort
02:03 eskort: noolcak olm yaw
02:03 instantginger: iste osmanlidaki asil basarida burada zaten yani myth i senin dediginin icinde gizli. turkculuk yoktu osmanlida ve bu hareme kadar yansimisti. yani sultan illa turk olacak diye bir takinti yoktu
02:04 eskort: baba onemlidir anayi bosver
02:05 EfeNDy: ya gece gece yaptıgınız muhabbete bakın ya tabi biri bali den biri sydney den eskort sen nerdensin abi
02:05 instantginger: gittigi yerlerde turkceyi zorunlu tutmadi mesela ole olsaydi bugun balkanlarin tamami orta asya orta dog vs turkce konusurdu ve bugun turkce birlesmis milletlerin dillerinden biri haline gelirdi
02:06 EfeNDy: doskay da japonyadandır şimdi
02:06 doskay: vallah bilmiyorum benim dedemin babasi Yemene gitmis. Yemende cok kotu seyler olmus .Araplar bizi kesmisler. Yakaladigi Turkleri . Kesmisler. Inglizler yakaldiklarini esir almislar
02:06 instantginger: nasil baktigina bagli yani. ben kati bir turkculuk politikasi izlememis olmasini basari olarak goruyom ama sen basarizizlik hata olarak goruyosun
02:07 swsh: selamlar herkeseeeeeeeeeeeeeee
02:08 swsh: gecenin bu saattine labda calisioom anam alaaadi
02:08 EfeNDy: Alla alla kimse beni takmıyo burda yaf
02:08 instantginger: ama bu politikanin sonuclari taa gunumuze kadar olumlu yansiyor, balkanlarda hala turk gibi durust guclu basarili cumleleri kullanilir, turkculuk politikasi izlemedigi halde osmanli
02:08 myth_sydney: ginger eger biz de biraz daha fazla asip kesseydik (ki dunyada ermeni ve rumlar bizi zaten boyle tanitiyorlar) son 200 yilda basimiza daha az problem gelirdi diyorum o kadar..
02:08 instantginger: efendy slm dostum
02:08 instantginger: sadece lafliyoz iste
02:08 doskay: ben Puerto Ricodayim. Cennet ada
02:09 EfeNDy: ne labı swsh?
02:09 doskay: herkeze tavsiye ederim
02:09 myth_sydney: osmanli turkculuk politikasi izlemedi cunku people in position of authority turk degildi ki
02:09 doskay: bir gelin gorun
02:10 doskay: Osmali Amerika gibiydi yaaa
02:10 myth_sydney: aman efendim kimler gelmis.. hosgeldin efendi
02:10 EfeNDy: belli belli ben tr deyim ve saat 2 böyle ateşli tartışamam bea ölüyom
02:10 instantginger: rumlarin son zamanlardaki itiraflarini okuman lazim myth, ve kibriz harekati zamaninda kibrista calisan UN personelinden birileriyle konusman lazim benim gibi, kimin kimi kestigini astigini
02:10 instantginger: anlayabilmek icin
02:11 doskay: Amerikayida yahudiler yonetiyor zaten
02:11 EfeNDy: hş bulduk myth, senen daha önce tanıştıkmı biz, bi caner vardı sydney den ama galiba
02:11 instantginger: olmasina da gerek yoktu zaten otoritenin turk agirlikli olmasinda yani myth
02:12 instantginger: neyse myth bosver
02:12 myth_sydney: rumalrin ne derecede turklere eziyet cektirdiklerini biliyorum
02:13 doskay: iste hata orda zaten. Hurrem sultan Rustu . Osmanliyla rusyanin arasi cok iyiyidi ozmanlar
02:13 myth_sydney: efendi hayir tanismadik ben buranin chat'ine cuma gunu girdim ilk kez
02:13 instantginger: sonucta turkceyi zorunlu tutmadigina hep uzulmusumdur ben. keske bu anlamda biraz turkculuk yapsalardi. ve bitirdim konuyu
02:14 EfeNDy: neyse daha güncel bi konu tartışalım mesela ben n-gage arıyorum varmı satan
02:14 myth_sydney: ginger east timor da ne yapiyorsun?
02:14 instantginger: yok aslinda birbirimizden farkimiz biz osmanli torunlariyiz desem kabul gormeyebilir, turkiyeliyiz diyim ben
02:14 lenoir: dünya yı yahudiler yonetiyo keşke amerika olsa buda osmanlının hos gorusunun sonucu ne yazıkki bizim turklere savasa oınlar tabe ticarete yada bizim turkler tarıma bu elemanlar loncalara falan filan..
02:15 EfeNDy: nerdesin sydney de kardeş, auborn damı
02:15 doskay: otarite Turk agirlikli olmaliydi birr. Iki Avrupanin yasadigi ronesans reform hareketlerini biz yakalayamdik ikiiiii
02:16 instantginger: 5 dk sorry
02:16 doskay: osmanli kendini din adamlarinin pencesinden kurtaramadi. Avrupa kendini kilisenin elinden kurtardi
02:16 myth_sydney: auburn da degilim, city merkezdeyim
02:17 myth_sydney: efendi sen nerdesin?
02:18 myth_sydney: benim sorum biyolojik ya, DNA mi test yapsalar, database'e yukleseler, beni orta asyayami koyar avrupaya mi onu merak ediyorum
02:18 doskay: Turkiye hala kendini din siyasetcilerinin elinden kurtaramadi. Adam devlet adami bir is yapacak. Allahin izniyle yapariz diyor
02:18 EfeNDy: ben de melbourne de bi 7 ay kaldım ing kursu için ama sydney e gelmiştim, güzel yer, ama boğaz gibi değil
02:18 doskay: Daha cok firin ekmek yememiz lazim
02:19 EfeNDy: ben tr deyim, ben genetikçiyim ama baya maaliyetli olur senin istek
02:20 myth_sydney: ingiletere'de bu bahsettigim database
02:20 lenoir: abi adam nasıl dini alet edio ben anlamadım herifin fıtratı bizi ilgilendirmemeli yaptıgı işler bisim konusacamıs konu olmalı..bu demek degil ben tayyibi seviorum yannıs annamayın
02:21 myth_sydney: istanbul damisin efendi?
02:22 EfeNDy: evet myth istteyim, sen ne yapıyon okuyonmu?
02:22 myth_sydney: evet mesela c.baskani erdogan'in esini kapali diye davete kabul etmiyor, yani bu davranis demokrasiye sigmaz!!!
02:22 lenoir: su turkiyede iyi gidisat diolar o sadece tek basına iktidar olmalarının sonucu hic bişi goremedim alım gucu artmıo bişi yok ortada... yazık yane
02:22 instantginger: valla myth ben buraya geldikten sonra biz asyali falan degiliz dedim
02:22 myth_sydney: no, calisiyorum
02:23 instantginger: yakindan uzaktan alakasi yok yaw bu irkla bizim
02:23 lenoir: esas bu insanların yaptıgı laiklige aykırı adam yonetime dini karıstırmadıgı suredce sen ne karısırsın adamın yasayısına...
02:23 doskay: ya arkadasim . Banane adamin dini. Adam ulkeye hizmet veriyor. Ulkede her dinden dinden olmayan vatandaslarimiz var. Devletin dini yoktur. Sen bunu biliyorsun. Niye allahin izniyle ulkene hizmet ediyo
02:23 instantginger: olay dahada ciddilesmis
02:23 EfeNDy: ne iş yapıyosun ? ordamı doğdun yoksa göçnmen falanmısın
02:24 instantginger: eskiden 30 dk biz devrim yapar hukumet kurardik. buradada becerecez onu sanirim
02:25 instantginger: doskay
02:25 myth_sydney: asia pacific li degiliz fakat orta asyaliyiz, 1000 yil once cekik gozlu asyaliydik, topu topu 20 generations ago
02:25 instantginger: efendy tubitak ta miydin sen dogrumu hatirliyorum
02:26 EfeNDy: bi hatırlatma yapayımda siyaset meydanı değil burası değmez birbirimizi kırdığımıza güzel güzel öğrenek ingilizcemizi dimi?
02:26 lenoir: duyma abi onu sen yaptıgına bak fiiline bak neler,i goz ardı ediyoz bu dunyada
02:26 doskay: Kim olursa olsun. Devlet her vatandasina esit hizmet vermek zorunda.
02:26 EfeNDy: yok gyte deyim gebze inst. of tech. kısaca
02:27 gala7driel: hayirli aksamlar
02:27 instantginger: efendy-ne calisiyosun orada(neyse gebzeyi tutturdum en azindan)
02:28 myth_sydney: efendi sydney de yasiyorum, sirket stratejisi vs tipi bir is borsa ve IT hizmetleriyle alakali
02:28 instantginger: slm galadriel
02:28 myth_sydney: selam gala
02:29 lenoir: sabah oldu your majesty
02:29 EfeNDy: mrb gala
02:29 gala7driel: kolay gelsin ginger.)
02:29 EfeNDy: instant biz enzim moleküler genetiği diyim kısaca
02:30 gala7driel: wala ancak gelebildim leno yaw
02:30 EfeNDy: güzel iş myth memnun oldum tanıştığıma
02:30 gala7driel: sana da kolay gelsin efendy
02:30 lenoir: iyidir ya ne dielimm zaman akıp gecio işte
02:30 instantginger: bende hemen anladim zaten diyim efendy
02:31 instantginger: mitokondriden DNA falan calisiyonuzmu, girermi sizin konunuza?
02:32 gala7driel: leno)
02:32 EfeNDy: thx gala
02:32 myth_sydney: doskay sen gittin mi?
02:32 EfeNDy: yok abi girmez bizim işimiz enzim. hayırdır?
02:34 instantginger: yok benim konum deil bu tabi. ama kriminal lab larda sactan mitokondriel dna calisiliyo, kimlik tespiti amacli
02:34 doskay: dinlemdeyim ben Hurrem
02:34 instantginger: oradan aklima geldi
02:35 instantginger: ben forensic chemist im. anlamam dna dan
02:35 EfeNDy: hmm, acaba nası izole ediyolar, mitokondrileri santrifüjle ayırıp sonra heralde dna sını çıkarıyolardır olabilir
02:36 EfeNDy: forensics çok iyi bi dala aslında, baya iş olanağı vardır
02:36 lenoir: sanrifujde merkescil kuvvet kullanılıo agırlar cokuo falan filan
02:36 EfeNDy: forensic biologist te vardır heralde?
02:37 instantginger: burada onu yapiyorum, UN de forensic advisor olarak calisiyom
02:37 EfeNDy: heheh evet doğrudur lenoir
02:38 EfeNDy: myth sen melbourne e geldinmi hiç?
02:38 EfeNDy: nakit olayları yane hatırladığım kadarıyla dimi instant
02:39 myth_sydney: evet 80 kez falan. ne zman TCye dondun
02:39 instantginger: nasil izole edildigini cok iyi bilmiyorum ama biseler soleyebilirimsanirim
02:39 myth_sydney: lenoir sen nerdesin?
02:40 EfeNDy: ben 2002 de döndüm sonra master a başladım ve hala sürünüyom
02:40 doskay: Biz burda mtDNA analizi yapiyoruz.
02:40 EfeNDy: nasıl yapıyolar instant
02:41 instantginger: evt efendy nakit olaylari
02:41 EfeNDy: ben broadmeadows taydım myth belki bilirsin türk mekanı
02:41 doskay: Bal arilarinin afrikalimi yoksa Avrupali ari olup olmadigini anlamk icin
02:42 EfeNDy: ya orda bi station kebab vardı bizim bi tanıdığın abi gavur elinde bi döner bu kadarmı güzel olur
02:42 EfeNDy: doskay sendemi biyologsun
02:43 doskay: ayrica ucus kaslarinin porotein iceriklerine bakiyoruz
02:43 myth_sydney: efendi duydum orayi fakat hic gitmedim, ben sydney ya da melbourne merkezde calisiyorum orada yasiyorum.. is icin trafik vs ile hergun ugrasmiyorum
02:43 instantginger: efendy bir sn misafirim var
02:43 doskay: ben biolog kirmasiyim
02:44 EfeNDy: nası yani sen de mi kimyacısın yoksam
02:44 doskay: Bal arilari sosyal oldukalri cin . Protein calismak icin cok iyi bir model
02:45 doskay: Ben Ziraatciyim arkadas
02:45 EfeNDy: myth garlic sauce u bilirmisin
02:45 eskort: step
02:45 doskay: BS ve MS Ziraat ve Animal science
02:45 eskort: stop
02:46 doskay: PhD Biology
02:46 EfeNDy: haa tamam orda ne yapıyon master doktora?
02:46 EfeNDy: ok güzel
02:47 doskay: davranis biolojisi calisiyorum simdi
02:47 EfeNDy: burda liseyi okudun gittin ha?
02:47 doskay: doktora
02:47 EfeNDy: güzel ya allah muaffak etsin
02:48 EfeNDy: myth gittinmi?
02:48 doskay: yok orda master yaptim doktoraya buraya geldim
02:48 myth_sydney: gidip geliyorum ben
02:49 EfeNDy: tamam o zaman, hangi uni snin şimdi
02:49 EfeNDy: myth melbourne city de bizim cafe var latrobe lan exhibition street lerin kesiştiği yerde adı coffee zone, gidersen selamımı sööle
02:50 EfeNDy: benim eniştenin yeri
02:50 doskay: University of Puerto Rico
02:51 EfeNDy: ha ok, burda mster ı nerde yaptın abi, abi diyom ama benim default um bay
02:52 doskay: Myth ya sen yahoo dan bir hesap acsana
02:52 myth_sydney: OK, doner sarma falan var mi orda
02:53 doskay: sende bizim seceremizi cikartacan Efendy )
02:53 myth_sydney: I think yahoo emailim var yahoo da ama msgr sini hic yuklemedim.. denemekte fayda olabilir
02:53 doskay: fisletecenmi bizi orda yoksa
02:54 EfeNDy: valla yok sanırım, eskiden bizim melbourne uni nin içinde foodway express diye bi dönerci vardı sattılar, şimdi broadmeadows ta süper bi restoran var "anatolian village restaurant"
02:54 doskay: oooh cok guzel yahoo mesenger varmi sende . Yoksa yuklermisin. Sulaymanla conferans yapariz ucumuz kaynatiriz hem
02:55 myth_sydney: secere kelimesini de simdi ogrendim, iyi ya turkcem ilerliyo
02:55 EfeNDy: ok doskay benden yana bu tür konularda sorun yok, çünkü hekes bilir chatter olduğumu
02:55 lenoir: msn rullzz abi bırakın yahoo yu
02:55 doskay: yahoo nun ana sayfasina gir ve Messanger i tikla ve computer a yukle
02:55 lenoir: msn messenger 7.0
02:56 lenoir: bence soft32.com dan cekin ole olunca yahoo mes. in bi ton ozelligi war ondan faydalanamıon
02:56 howard_roark: merhabalar
02:57 myth_sydney: ok yukliim
02:57 beriko: slm
02:59 doskay: thanks lenoir . Simdiki yahoo msm in uzerine yukleyebilirmiyim ordan?
02:59 eskort: you are allright?
02:59 EfeNDy: myth pacificgate international pty. şirketini hiç duydunmu?
02:59 lenoir: bilmiom abi
02:59 doskay: Yukleyince ban haber ver myth
02:59 EfeNDy: slm beriko ve howard
03:00 lenoir: ama cok sey kaybedio adam ordan kurunca ve gereksiz bekliosun bi ton
03:02 EfeNDy: oldu size iyi chatler kendinixze iyi bakın
03:03 myth_sydney: efendi o sirketi hi cduymadim
03:03 myth_sydney: yuklendi ama baglanamiyorum proxy vs dalgasi
03:03 EfeNDy: okis myth no prob slmlr
03:04 doskay: sende kendine iyi bak efendi
03:05 myth_sydney: baglandim
03:05 doskay: eee ne ollcak simdii????
03:05 doskay: ok good
03:06 EfeNDy: thx all
03:06 doskay: simdi bana nick ini soyle
03:06 myth_sydney: burasiyla ayni
03:06 myth_sydney: bye efendi
03:13 overmind: slms ove geldi
03:18 gunes0144: allahım gene işteyim yaaa
03:18 gunes0144: herkese ii geceler
03:24 eskort: gunes dogdu hera;
03:35 gunes0144: !!!!! !!!!
03:47 hero67: hi
03:48 hero67: beyler odev yapiyodumda baya geyik dondu dayanamadim bi sorim dedim ne is yapiyonuz siz bu saate kadar oturuyonuz
03:52 gunes0144: gece bekçisi
03:53 hero67: asayis berkemal mi bari
03:55 gunes0144: herşey yolunda arkadaşım biz warız ya!!! sen ne yapıyon bu saate
03:56 hero67: odevvvvvvvvv
03:56 hero67: bi de sinav var
03:57 hero67: sIKILDIM MUHABBEETE KARILIM DEDIM
03:58 gunes0144: nerde okuyon
03:58 hero67: bilkent
03:58 hero67: kamu 2 sinif
03:59 gunes0144: yannız büyük harf kullanmasan ii olur yoksa hapse gidersin alimallah
03:59 hero67: siz nerden efemmm
03:59 hero67: niye
04:00 hero67: SIKILDIM kucuk yazinca olmuyo
04:00 gunes0144: allah tamamına erdirsin bu ilk wizeler mi yoksa ikinci mi
04:01 gunes0144: yaa kardeş yazma sen beni dinle bi tür kural napçan uy gitsin
04:01 gunes0144: yaa bi adana bi eskişehir arası biriyim
04:01 hero67: ikinci dee bizde vize yok midterm diye bisey cani SIKILAN istedigi zaman yapiyo
04:02 hero67: o nasil yaaaaaaaaaa
04:03 hero67: neysaa gunes ben odeve donecem saol ii geceler
04:05 burak: hero67, lutfen buyuk harfle yazmayiniz.
04:07 hero67: ALLL YAZIYOM ISTE
04:11 kahraman81: selam millet
04:13 gunes0144: hero ben olsan şansımı zorlama
04:13 hero67: kesin duzceli
04:13 hero67: ya ne geyigi abi bu
04:13 hero67: merak ettim
04:14 laserjet: susunnnn
04:14 gunes0144: bu ne yaa tüm kahramanlar toplanmış hayırdır bi durum mu warrr!!!
04:15 gunes0144: niye düzceli????
04:15 hero67:
04:16 hero67: 67 zonguldak benim memleket ee 81 de duzce olduguna gore arkadas duzceli
04:17 hero67: dimi gahraman
04:19 gunes0144: kahraman sanırım bi yerleri kurtarmaya gitti
04:20 hero67: yakisir neysa bende kendimi kurtarsam ii olcak
05:18 klrcicek: Slm Ey Turk Gecligi !...
05:23 klrcicek: ben slm verdim ya herkesin dili tutuldu....baska zaman dir dir iniz bitmez...slm kelam yok size bi daha
05:32 uluhasan: ne diyon aslanim sen ya, baksana senin saatinle 1onceki vatandasin saati arasinda gac dakka var bak
05:33 klrcicek: aboo wallahi dogru hic bakkamistim ona
05:33 klrcicek: lol
05:34 klrcicek: 5 saattir kimse yazmadimi yani
05:41 istanbulkizi: slm
05:41 istanbulkizi: sdffsdf
05:43 klrcicek: slm
05:45 istanbulkizi: merhaba listeye yeni katildim
05:47 istanbulkizi: ingilizcemi gelistirmek adina bir faydasi olur diye dusundum!dogru mudur?
05:53 istanbulkizi: sanirim degil?!
06:00 zapzap:
06:07 artworks: selam arkadaslar
06:19 caneration: slm arkadaslar
06:19 caneration: kircicek nasil gidiyor?
06:21 caneration: kimse yokmu ya?
06:30 klrcicek: hey slm caner
06:30 klrcicek: ii senden ne haber
07:07 klrcicek: cok kotu uykum geldi ...uyumama az kaldi
07:29 instantginger: anybody there
07:42 klrcicek: slm inst
07:48 instantginger: uyuyamadinmi kircicek
07:51 eskort: gingar hep burdamisin ya
07:52 kucukhanimefendi: bende burdayim hi hih
07:52 kucukhanimefendi: kırçiçeekkk--slm
07:52 eskort: heey kucuk hanim
07:52 kucukhanimefendi: gingeeerr--sana da slm
07:53 kucukhanimefendi: efendim eskot--sana da slm bu arada
07:53 instantginger: dostum saat 8 e gelirken bir mesaj gonderiyorum hep burada gibi gorunuyom o zaman
07:53 instantginger: kucuk hanim gunaydin ne guzel sizi sizi gormek
07:54 kucukhanimefendi: yalancı seni
07:54 instantginger: genellikle ilk ben giriyom sonra kucuk hanim
07:54 kucukhanimefendi: sana ii günler diliyorum burdan
07:55 kucukhanimefendi: birinciliği kapcam senden elbet bi gün
07:55 instantginger: yaw kucuk hanim ne yalanimi gordunde ole diyon
07:56 instantginger: ok yarin senin olsun, sen at mesaji sonra ben atayim. seni mutlu edecekse bu hep ole yapayim istersen, butun mtluluklar senin olsun sweetie
07:56 kucukhanimefendi: şakaydi lütfen ginger
07:57 kucukhanimefendi: olmaz,seni ilk burda görünce daha güzel oluyor,işlerim rast gitmez sonra
07:57 instantginger: eskort dostum bugun gunduz calisiyon heralde
07:57 instantginger: gmail hesabi almak istiyomusunuz?
08:00 kucukhanimefendi: DAVETİYEN Mİ VAR ,fazladan
08:02 instantginger: davetiyeye gerek yok selami mi soluyon yetiyo. forumdaki mesajimi okuyun yeter
08:03 TroubleMaker: günaydınlar herkese
08:04 kucukhanimefendi: trouble--günaydın
08:04 kucukhanimefendi: aah ha ha ginger
08:05 kucukhanimefendi: eyvallah abi,slmını sölücem
08:05 instantginger: gunaydin trouble. just take it easy, and don't create any trouble
08:06 instantginger: selamimla ne kapilar aciliyo bir bilsen sweetie
08:07 kucukhanimefendi: Trouble--akşam kaçtın hemen
08:07 TroubleMaker: if only i could stop myself,,but i will try my best for you ginger...
08:07 kucukhanimefendi: ginger--aklımda tutucam bunu
08:07 TroubleMaker: bizim müşteri coşunca bana kaçmaktan başka bişey kalmadı küçük..
08:10 instantginger: thak's a lot trouble
08:11 TroubleMaker: ne demek ginger.... hangi şehirdesin??
08:12 instantginger: dili /east timor
08:13 kucukhanimefendi: geldiiimm
08:13 TroubleMaker: nassı yani
08:14 instantginger: dostum pesinden bole soru geliyor hep
08:15 instantginger: avustralya karsisi, endonezya yani bali dibi bir ada ulke east timorun baskenti dili de yasiyorum
08:16 instantginger: ne yapiyosun dicen
08:16 instantginger: ben solim hemen, UN de calisiyorum CV yi nakite ceviriyom
08:17 kucukhanimefendi: küççüüücük bi yer-harita zor gördüm hi hih gingerr
08:18 instantginger: evt kucucuk bir yer
08:18 instantginger: bu ulkede hic sinema yok
08:18 instantginger: 800 bin toplam nufus var
08:19 instantginger: 5 yas altindaki cocuklarin yarisi ciplak geziyor
08:21 kucukhanimefendi: fakirmiler ki,sıcaktan mı ginger
08:21 kucukhanimefendi: sinema yok mu
08:23 instantginger: fakirler. evt sinema yok ama UN nin kendi personeli icin ayarladigi bir sallon var sinemayi andirmasada idare eder
08:23 TroubleMaker: ilginç hem de çok....
08:25 jessie: hiii..
08:25 instantginger: hava cok sicak tabi bu arada suan sicaklik over 40. yaniyorum
08:26 instantginger: komsu slm nasilsin
08:26 TroubleMaker: dostlar ben kahvaltı arası veriyorum, görüşmek üzre
08:26 kucukhanimefendi: jess--slm
08:26 kucukhanimefendi: trouble--afiyet olsun sana
08:27 jessie: instant-saol komsu ya..havalar serinlkedi 21 derece falan mutluyuz nefes aliyoruz..sizden naber?
08:27 jessie: kucuk-slm ne is bu saatte burda kucuk ..
08:28 instantginger: ter icinsde kaldim jessie cok bunaltici bir sicak var bugun
08:28 notoriousft: hi
08:29 notoriousft: jess naber??
08:29 jessie: ins-kotu valla ins biz rahatladik burda..
08:29 instantginger: dostlar ben ciktim isim var biraz hepinize tatli muhabbetler
08:29 jessie: noto-heyyy noto napper??
08:30 jessie: noo-iyi valla nolsun is is is
08:30 notoriousft: iyidir jess,sen nasılsın?
08:30 eskort: saol
08:30 kucukhanimefendi: jess--işe başlayalı epey oldu
08:30 kucukhanimefendi: ginger--bye
08:31 jessie: kucuk- kacta basliyonus yaf calismaya..
08:32 notoriousft: jess,sen yahoo msngr kullanıyo musun?
08:32 jessie: yok noto kitliyodu beni o yuzden kullanmamaya karar vermistim.. acilse yukliyim?
08:33 kucukhanimefendi: 7:30 gibi,7 gibi işte oluyorum jess
08:33 jessie: kcuk-varya yuh yani o kadar erken ise mi baslanir yaaa...
08:33 notoriousft: yok canım.sordum sadece seni yahoo contact liste ekledim de
08:34 kucukhanimefendi: not--günaydın sana da
08:34 notoriousft: saol kucuk ,günaydın demeyi atladığımı kafama vurduğun için
08:36 neo: hi all
08:36 jessie: oto-timam noto yuklerim bi ara
08:36 neo: nototr naber?
08:36 kucukhanimefendi: ahh ha
08:36 neo: jessie naber?
08:37 jessie: neooo-it's been long time to not see u ..
08:37 neo: kucukhanımefendi hi
08:37 kucukhanimefendi: oki
08:37 neo: çok yoğunum jessie bildiğin gibi değil
08:38 jessie: neo-kolay gelsi neo
08:38 neo: ispanyolca öğrenmeye başlıyacam
08:38 marin: GUNAYDIN
08:38 neo: sağol jessie
08:38 kucukhanimefendi: neo--merhaba
08:38 neo: günaydın marin
08:38 jessie: not-sendemi erken basliyosun ise
08:38 notoriousft: ooooooooo neo
08:38 neo: nasılsın şule.
08:38 jessie: mari B
08:38 notoriousft: 0815
08:38 neo: notor beşiktaş dağılıyo be...
08:38 jessie:
08:39 notoriousft: mariiiiiiiiiiiin
08:39 jessie: not-vaybbe seninkide erken valla
08:39 notoriousft: beşiktaş sucks
08:39 neo: notor sen ispanyolca biliyodun di mi?
08:39 marin: jess onemli dagil yaw
08:40 neo: valla öyle notor bu sene bizim takımı takip etme
08:40 notoriousft: yok be neo, bi kaç haftadır ucundan acık öğreniyoz ..
08:40 kucukhanimefendi: marin günaydınnn
08:40 marin: selam not
08:40 kucukhanimefendi: neo--nerden biliyosun adımı,söledimmiydi
08:40 neo: nerden öğreniyonuz bana da gösterin be
08:40 marin: gunaydin kucuk
08:40 neo: söyledin ya geçen gün
08:40 kucukhanimefendi: marin--akşam işin çok mu geç bitti
08:41 neo: nickin sweetie idi
08:41 notoriousft: slm marin
08:41 notoriousft: nasılsın bu sabah?
08:41 kucukhanimefendi: neo-hiii unutmuşum,sen ariff miydin yoksa
08:41 marin: Saat 10'u geciyodu kucuk... senin?
08:41 kucukhanimefendi: ben 10 da çıktım marin
08:41 marin: neo?
08:41 neo: yooooooooo
08:42 kucukhanimefendi: ahh-neo hatırladım ben arif sen kimsin GORA daan alıntıydı ah ha ha
08:42 neo: marin?
08:42 kucukhanimefendi: neo--hatırladım ne haber ??
08:42 neo: aaa ewet ben arif olabilirim
08:42 marin: cok gec yattim kucuk, uykum var
08:42 marin: nasilsin neo?
08:42 neo: iyi sen nasılsın?
08:42 notoriousft: ben de 1de yattı 6da kalktım marin
08:42 marin:
08:42 notoriousft: her zamanki gibi
08:43 neo: vay be az önceki soruyu çoğaltayım
08:43 neo: ben kaçacam hemen
08:43 kucukhanimefendi: ben de az daha servisi kaçırıyordum sabah
08:43 marin: uykum var yaw... ve bi dunya isim... birazdan kacarim...
08:43 neo: bana ispanyolca için yol gösterin bi zahmet
08:44 marin: noto sen aliskinsin sanirim... ben dayanamiyorum uykusuzluga
08:44 notoriousft: evet marin benim zenci gibi bünyem var
08:45 nesquik_13: gunaydinlar
08:45 neo: naber nesquik?
08:45 kucukhanimefendi: neo--bilgim dahilinde olan bi konu diil,üzgünm
08:45 neo: önemli diil şule
08:46 notoriousft: günaydın nes...
08:46 nesquik_13: iilik neo senden nbr
08:46 jessie: not-yaw noto valla senin yazilarini takip eden ya bu adam kesin zenci der yada zencileri seviyo der valla
08:46 neo: bende bir iki link vardı ama daha iyisi varmı meraktan
08:46 marin: zenci mi?
08:46 marin: gunaydin neslicim
08:46 nesquik_13: gunaydin notor
08:46 nesquik_13: gunaydinnn marinnn
08:46 neo: iyilik işler nasıl nesquik?
08:46 nesquik_13: kucukkkkkkkkkk gunaydin
08:46 jessie: neo-mailini gonder bana yardimci oliim sana
08:47 jessie: nes-good morning dear
08:47 neo: sergen_bjk@yahoo.com jessie
08:47 nesquik_13: isler dustu kis sezonu kimse pek seyahat etmiyor anca seminer,kongre varsa biyerde o zaman artiyo rezervasyon
08:47 notoriousft: kızmıyom nes,ben zaten işlerimi ayarlayabilirsem pizzahuta gitcektim,yalnız angell ın yaptığı büyük ayıp
08:47 nesquik_13: jessie good afternoon
08:47 notoriousft: jess,gmailimde birsürü yer boş
08:47 nesquik_13: evet cidden terbiyesizlik neyse
08:47 neo: varya bu e-mail adresni sergen 20 yaşındayken aldım
08:48 kucukhanimefendi: nes--gelmiiisss, günyadın NES
08:48 notoriousft: ilerigörüşlü neo
08:48 nesquik_13: gunaydinnn kucuk
08:48 jessie: not-bi kontrol edermsin cd 7 1-2 gelmismi takildi cunku sabah bende ama sent maillerde duruyodu..bi bakarmisin sana zahmet
08:48 neo: notor kapmasınlar abicim kral gibi e-mail address
08:49 notoriousft: ok jess bakıyom
08:49 kucukhanimefendi: akşam çıkarken seni de görmedim ben
08:49 jessie: neo-neo besiktasi semiyom ben
08:49 neo: notor deneyler nasıl neler yapıyon?
08:49 kucukhanimefendi: neo-sat sen o adresi sergen'e
08:49 neo: niye jessie?
08:50 nesquik_13: kucuk sorma aksam burada baglanti koptu hoscakalin diyemedim
08:50 neo: sergen değil babam gelse vermem bu adresi
08:50 neo: o kadar yıldır bunu kullanıyom
08:50 notoriousft: jess, cd7 3-4 bile gelmiş
08:50 jessie: neo-ben gsliyim ondan ama kardes takim..ablam bjkli.. e mailin bosmudur genelde..dolarsa hemen bosaltabilirmisin mesela???
08:51 jessie: not-ok geriside gelcek bugun bititirim hepsini tamamini yani
08:51 neo: tabi jessie sık kullanıyom bunu
08:51 kucukhanimefendi: oki--nes anladım
08:52 kucukhanimefendi: jess-ben de GS lıyım
08:52 neo: ben kaçıyom jessie sana zahmet verdim sağolasın
08:52 notoriousft: saol jess,900 mb yer var orda
08:52 neo: herkese kolay gelsin...
08:52 neo: hadi görüşürüz
08:52 kucukhanimefendi: bye neo..
08:52 notoriousft: sana da neo ,görüşürüz
08:53 neo: görmediklerime selam yazın bi zahmet
08:53 neo: bye notor
08:53 jessie: ok bye neo
08:53 neo: bye şule
08:53 neo: nesquik
08:53 jessie: not-ok devam ediyom
08:53 neo: jessie
08:54 nesquik_13: bye neo
08:54 jessie: neo-efem
08:58 notoriousft: jess,cdler bitince ,sende bi çeviri prog vardı onu da atar mısın *
09:00 jessie: not-atcam atcam...onda sorada italianlar..ondan sorada .. baslamisken durmayalim hic
09:00 notoriousft: walla ,sen kızıyon teşekkür edince ama, çok saol jessçim
09:00 selen: günaydın herkese
09:01 nesquik_13: gunaydin selen
09:01 kucukhanimefendi: selenn--günaydın canım sana da
09:01 jessie: not-
09:01 nesquik_13: notor sende bana onlari cd ye kopyalayabilir misin ?soylemistin yaaa..
09:02 selen: nabersiniz?
09:02 nesquik_13: iilil selen sen nasilsin
09:02 yakarish: herkese günaydın, jessie iyi günler
09:03 notoriousft: jess ya canımsın sayende,serviste geçen zamanlarım boşa gitmiyo ,mp3 playerıma indiroym dersleri yolda dinliyom
09:03 nesquik_13: hi yakarish
09:03 selen: acayip bi hava var... açık ama buzzz gibi!!!!şirkete geldim geleli ısınamadım bi
09:03 kucukhanimefendi: yakarish--günaydın
09:04 yakarish: hi nesquick.. how are you?
09:04 jessie: yakarish- gunaydin
09:04 jessie: not-
09:04 kucukhanimefendi: bursaydı dimi selen
09:04 notoriousft: nes,,ilk 3 cdyi evden indirdim ,evde cdwriterım yok,ama diğerlerini arkadaş üni.den indiryo ,onları kopyalayabiliriz
09:04 marin: jess dun gece ilk kez cure'in klibini seyrettim, zaplarken tesadufen... it's friday...
09:04 selen: evet kücük
09:04 airbus: günaydın herkese
09:05 notoriousft: its friday, im in loveee
09:05 yakarish: günaydın kucukhanimefendi.. sen nasılsın?
09:05 notoriousft: arkadaşlar benim laba gitmem lazım, see you afternoon
09:05 jessie: marin--aaa bende unuttum bayadir izlemedim onun klibini..zip zip ziiplaasim geliyo o sarkida benim
09:06 selen: sanada günaydın air bus
09:06 nesquik_13: notoriousft peki ...
09:06 yakarish: jessie, dünden yarım kalmıştı.. başını ağrıtmaya devam edebilir miyim
09:06 nesquik_13: gunaydin airbus
09:06 marin: yes noto
09:06 kucukhanimefendi: notor bye..yakarish saol iyilik herzamanki gibi iş güç
09:06 yakarish: selen, Bursada nerelerdesin? çalışıyor musun?
09:06 arven: gunaydınn
09:06 marin: onlar da zipliyolardi jess
09:06 notoriousft: bye şule)
09:06 marin: gunaydin air, nasilsin?
09:07 yakarish: ne işle uğraşıyorsun küçük?
09:07 notoriousft: hi and bye arven
09:07 notoriousft: bye marin
09:07 notoriousft: bye yakarish
09:07 marin: hi arven
09:07 yakarish: günaydın arven, welcome
09:07 arven: kolay gelsin not...
09:07 beyaz_61: hey demett
09:07 marin: bye not
09:07 kucukhanimefendi: yakarish--tekstildeyim
09:07 arven: naber marin, yakarish, nes...
09:07 notoriousft: bye
09:07 beyaz_61: ben alpi
09:07 kucukhanimefendi: arveennn--gelmiiss
09:08 yakarish: güle güle notor... notor, sana da bir sorum olacaktı ama, prv atabilir miyim?
09:08 arven: naber kucuk
09:08 yakarish: istanbul mu küçük?
09:08 airbus: selen
09:08 airbus: jessie
09:08 marin: beyaz sen kimsin?
09:08 airbus: ven günaydın
09:09 kucukhanimefendi: arvenn--ii senden yok yakarish diil
09:09 marin: alpicim nasilsin canim?
09:09 arven: naber airbus
09:09 arven: iyiyim kucuk sagol
09:09 nesquik_13: SELAM ARVEN
09:10 yakarish: arven, sen istanbuldan tercümansın değil mi? daha önce konuşmadık ama, aklımda öyle kalmış...
09:10 jessie: GUNAYDIN HERKESE..ben ise donmek zorundayim see uuuu
09:10 kucukhanimefendi: aha nes--dur bakalım burak san torpil geçiyor hep ama
09:10 kucukhanimefendi: jess--KOLAY gelsin byee
09:10 mehmet782002: stage _????
09:10 yakarish: ok.küçük...
09:11 mehmet782002: selam millet
09:11 yakarish: iyi çalışmalar jessie...
09:11 arven: yes yakarish
09:11 kucukhanimefendi: yakarish--bizim işletme edirnede oki
09:12 arven: naber nes bulustunuz mu dun
09:12 kucukhanimefendi: NES--bak dedim sana
09:12 arven: bye jess optum
09:12 yakarish: oki küçük sen hangi bölümdesin?
09:12 mehmet782002: stage genelde hangi anlamda kullanılır
09:12 nesquik_13: efendim kucuk?
09:12 beyaz_61: iyiyim iyi evdeyim az sonra almanca dersim var
09:12 kucukhanimefendi: mehmet--selam sana da
09:12 nesquik_13: arven ben cep telimi dun evde unutmustum zaten
09:12 kucukhanimefendi: planlama/satınalma(müşt.temsilcisiyim yakarish)
09:12 nesquik_13: notor tek basina gitmis yemis pizzalari
09:13 snygzl: slm arkadaşlar
09:13 snygzl: ing grammar sorum var yardıncı olabilecek arkadaş var mı
09:13 marin: kim geliyo almanca'ya? yesim hanim var mi hala?
09:15 snygzl: slmm
09:15 snygzl: ing grammar da bir sorum var...yardımcı olabilecek biri var mı
09:15 nesquik_13: KUCUK BURAK BANA TORPIL GECIYOR
09:16 burak: nesquik_13, please do not post in capitals. lütfen büyük harflerle yazmayınız.
09:16 yakarish: anladım kucuk... yoksa sen sweety misin? buna benzer bir işte çalışan bi arkadaş vardı... bayadır görünmüyor.
09:16 anathema: günaydın arkadaşlar
09:16 nesquik_13: ayyyyyyyyyyyy
09:16 kucukhanimefendi: ahh ha NES
09:16 kucukhanimefendi: yakarish--evet benim sweetie,konuşmuştuk senle
09:16 yakarish: snygzl.. sen sorunu sor, bilgisi olan yardım eder emin ol...
09:16 selen: günaydın ana tema
09:17 jessie: snygzl -soyle edelim
09:17 yakarish: o gün banlandın di mi uyarmıştım seni...
09:17 antalya: merhaba
09:17 yakarish: günaydın anathema
09:17 kucukhanimefendi: NES--yaw torpil geçiyor zannediyodum bende
09:18 yakarish: merhaba antalya
09:18 kucukhanimefendi: aahh ha ha yakarish bilmiyorum sanırımm
09:18 snygzl: ok
09:18 arven: vayy alcak not... bu aksam gitsek gelir misin peki ness
09:19 zuzuu: günaydın herekese
09:19 anathema: günaydın zuzuu
09:20 nesquik_13: bu aksam gelemem ama yarin olabilir belki
09:20 yakarish: günaydın zuzuu
09:20 nesquik_13: kucukhanimefendi
09:21 airbus: antalya merhaba
09:21 zuzuu: nbr herkesler nasılmış bakalım ist. da hava kapalı ama çok da kötü diil
09:21 snygzl: sorum şudur arkadaşlar...He proudly told reportes that the company have produced software to prevent the recent increase in computer time…‘’Have produced’’ yerine had produced olması gerekmiyormuy
09:22 arven: hımmm yarın da benim işm var, ben no^t'u gaza getiriyim o zaman
09:22 snygzl: yardımcı olursanız sevinirim
09:23 arven: bence de snygzl
09:23 yakarish: bence doğru gibi görünüyor snygzl. ama nedenini tam olarak bilmiyorum
09:23 zuzuu: snygzl sen ne iş yapıosun bakiim sanırım aynı sektörde ve aynı işle maşgul olabiliriz?
09:23 arven: has produced de olabilir ama
09:24 jessie: SNYGZL-egrer bu abimiz yeni uretilmis bir sftwareden sozediyorsa o zaman had kullanmasi yanlis olurdu..
09:25 jessie: sny-neden had olmasi gerektigini dusundun??
09:25 arven: liase diye bi fiil duydunuz mu, ben karşılıgını hiçbir yerde bulamadım da...
09:26 snygzl: reported speach olduğu için halen ürettiği bir şeyi başkasına aktarıyorsa present pefect past perfect olmazmı
09:26 marin: ARVEN LIASE IRTIBATTA OLMAK OLABILIR MI?
09:28 burak: marin, please do not post in capitals. lütfen büyük harflerle yazmayınız.
09:28 arven: bilmiyorum marin olabilir
09:28 marin: ozur dilerim burak
09:28 jessie: arven-liaise olmasin sakin?? biligi degisimi gibi bi anlami var
09:28 marin: nerde geciyo?
09:28 anathema: arven liaise diye bir fiil var= irtibat kurmak, olabilir mi?
09:28 yakarish: liase sözlüklerde geçmiyor arven.. google da birkaç yerde geçiyor... onlara bakıyorum.
09:28 arven: nerden buldun cunku cok guzel oturdu cumleye... sozlukte yazıyo mu
09:29 marin: liaison irtibat mmesela, ordan aklima geldi ama... liase daha farkli yaw...
09:29 arven: harikasınız siz yaw sagolun
09:29 jessie: sny-foruma koysana bunu bizde ogrenelim??
09:29 yakarish: liase, Ammonium Sulfate in aşanlamlısı olarak geçiyor. ama fiil değil
09:29 marin: hangisi arven?
09:30 arven: yazdım sagolun
09:30 arven: sen de sagol yakarish
09:31 marin: peki hangisi arven?
09:31 anathema: hangisi hangisi arven
09:31 arven: ne hangisi marin
09:32 marin:
09:32 marin: yani ben ve jess farkli seyler soyledik sanirim, hangisi uydu?
09:32 yakarish: yw arven şu linke de bir bak istersen http/dict.leo.org/archiv.ende/2002_06/14/20020614104523g_en.html
09:32 arven: irtibat kurun gibi bişiler sacmaladım
09:33 snygzl: jessie..bu bir grammer sorusu ing kitabında..have produced kulağıma yabancı geldi..bende ing daha iyi birisinden öğrenmek istedim
09:33 marin: olmus arven, guzel olmus
09:34 jessie: sny-ok sny bizden daha iyi bilenler vardir mutlaka ama su anda burda diiller goruldugu kadariyla bende sana o yuzden foruma yaz demistim..ki herkes ogrenebilsin dorusunu
09:34 anathema: arkadaşlar enim toplantım var kaçtım ben, kolay gelsin hepinize
09:34 arven: alın bi tane daha: Manage all levels of DR2 in terms of service level to dealers and in respect of EWPPM.
09:34 arven: sagolun cocuklar
09:35 yakarish: jessie, müsaitsen bişey sormak istiyorum.
09:35 snygzl: haklısın jessie..
09:37 jessie: yakarish-buyur
09:38 yakarish: At the time of this software release, not all ISDN cardmanufacturers had Windows 2000 drivers available for testing.Not all ISDN cards may work with WinFax if you are runningWindows 2000....
09:38 yakarish: ...... Contact your ISDN card manufacturer for moreinformation, and for the latest updates and drivers.. bu açıklamaya göre benim halledebileceğim birşey var mı?
09:39 jessie: ok bi sn yakarish
09:40 yakarish: senin donanım bilgin olduğu kalmış aklımda... bu konuyla ilgili bir yorumun olur mu?
09:42 pinki: ehe ehe ben cok mutluyum lay lay lom
09:42 marin: pinki dusundugum sey mi?
09:43 yakarish: hoşgeldin pinki.. hayırdır?
09:43 arven: aradı di mi pinki yuppiiiii
09:43 marin: arven ben de oyle tahmin ettim
09:43 arven: marin
09:44 marin: eee pinki?
09:44 marin: bi faxa gidiyorum, gelicem hemen
09:45 pinki: marin kesınlıkle..
09:45 pinki: ay pordan ya günaydın ehe ehe
09:46 marin: pinki canim cok sevindim
09:47 pinki: hem aradı dun,bı de maıl atmıs maılını okudum,marın ben sana dıordum ya okulu var dıye hesapları ylnıs cıkmıs ben bılıordum hemen hemen aynı seylerı gordum bolumuyle
09:47 arven: coookkkkkkkk sevindim pinki, geçmiş olsun bi daha olmaz insallah
09:48 marin: artik bi cokomel ismarlarsin sesli'ye
09:48 pinki: dun bana maıl gelmıs ondan ama içleri bos..bende ona maıl attım en azından içleri bos olsa bıle beni dusunup atman guzel bişey demiştim,oda ben boktan bırısıyım ben senı dogru durust aramazken
09:48 gisele: günaydınnnnnnnn
09:49 pinki: sen bana bu halde bıle maıl atıyorsun sen ınanlımaz bırısın cok harıkasın demıs
09:49 pinki: ısmarlarım tabı bugun cokomeller benden
09:49 jessie: yakarish-winfax bendede var manualine baktim ama isdn cardla iligi bi si demiyo..senin yazdiklarina bakarsak isdn cartinin win 2000 driveri olmadigini goruyoruz..isdn kartinin win2000 driverini bulman
09:49 jessie: yakarish-gerekiyo bu durumda..adini banada ver istersen bende bakarim bulamazsan..daha once xp yukluydu demistin dimi..
09:50 airbus: marin günaydın
09:50 arven: cokomelllllllllllllllllll ben etipuf istiyom hem de beyazlarından
09:50 marin: eee baska ne demis pinki (marin basortusunu tepesinde kundaklamis, yere comeip cekirdeklerini citletmektedir)
09:50 pinki: işallah arven ben cok uzuluyordum
09:50 jessie: pinki-
09:50 marin: air gunaydin canim... demistim ama sen beni gormedin sanirim
09:50 airbus: dediğin gibi az diyalog çok iş şimdilik problem yok tabi bakalım gelecek günlerde nolacak
09:50 pinki: marin arven
09:50 jessie: marin--allah dasei guldursun emi
09:50 arven: cook sevindim pinki... marin coook tatlısın... dur cekirdekleri aldım geliyom ben de
09:51 airbus: göremedim marin
09:51 marin: pinki bosver biz seni bolmeyelim, anlat aanlat...
09:51 yakarish: evet jessie daha önce xp idi.. hatta wind me be 98 ile de kullandım. sadece 2000 ile sorun çıkardı nerden bakabilirim isdn cartıma
09:51 pinki: gisele airbus günaydın jessii gunaydın
09:51 marin: air hic kasma guzelim kendini
09:51 pinki: yakarısh sanda gunaydın..anlatıyorum sıkı durun..
09:52 marin: amin jess
09:52 yakarish: pinki adına sevindim
09:52 marin: cabuk walla eft'lerimi yarim biraktim, seni dinliyorum pinki
09:52 marin: arven
09:53 arven: anlaaat anllatttt
09:53 airbus: pinki merhaba
09:53 jessie: control pael(denetim masasi) - system(sistem)-hardware(donanim)-hardware manager(donanim yoneticisi)
09:53 pinki: pisokolojısının bozuk olduugnu soledı,3 gundur hesap yapıormus bunalım gecırmıs ve yalnıs cıkmıs benım maılımı gormus kendısının ne kadar hayvan bırısı oldugunu yazmıs ole dusunuyorsundur kesın demiş:
09:53 jessie: listeden bul isdn kartini..
09:53 airbus: marin evet ya benim az çekincem ingilizcemleydi onuda hem çalışarak hem ders alrak atmaya başladım marin
09:53 marin: e dooru soylemis, yaptigi hayvanlik...
09:54 pinki: ve o benı aramadıgı halde herseye ragmen benım ona maıl attıgımı ve destek cıktıgımı benım gercekten harıka bırısı oldugumu dusunuyo
09:55 arven: senin gibisini bulsun da...
09:55 marin: air walla bizim burda ingilizcem soyle iyi, boyle muhtesem diyen insanlarin iki gun sonra bana title ve minutes ne diye sormalari ve yabanci biriyle benim kadar iyi konusamamalari gibi orneklerim var
09:55 pinki: kendısı kabul ettı hayvanlık yaptıgını benı cok uzdu
09:56 marin: o yuzden air kendine guven, kimse gorundugu gibi degil...
09:56 marin: pinki insallah bundan sonra hersey daha iyi olur canim
09:56 yakarish: ok. jessie bakıyorum şimdi...
09:56 pinki: film bitmiştir arkadaslar mutlu son
09:57 marin: ah ne saadet
09:57 pinki: arven,marin işallah bundan sonrası guzel olur..
09:57 arven: ekiirik sonu begendim pinki
09:57 airbus: marin sayende moralim düzeliyor biraz daha ıyıyım çok sağol hazırlıkta benı prep a ya vermişlerdi
09:57 pinki: bız muradımıza erdık sız cıkın kerevetıne emi
09:57 arven:
09:58 arven: amin pinki sagl
09:58 airbus: hıc bır sey konusamıyordum bir ay durmadan çalıştım bir süre sonra onlara yaklaşmıştım gene çalışıp aşacağım umarım sağol marin
09:58 marin: gordun mu bak air, bosuna kimse A'da olmaz...
09:58 arven: kızlar aksam pizza hut olayına girelim mi, iki kilo vermisim hemen takviye etmem lazım dermişim
09:58 marin: air sana tavsiyem ingilizce film - dizi seyret... cok ise yariyo
09:59 nida: selam arkadaşlarım nabersiniz???
10:00 yakarish: jess, ISAPNP read data port, bi de sistem kartı... bunlardan biri olabilir mi? ISDN card diye bişey yer almamış listede...
10:00 marin: nida selam canim
10:00 arven: sagol nida sen...
10:00 airbus: evet marin seyrediyorum birde ankarada konuşma grubumuz var uöarım başlarsak aldığım paranın bır bölümü derse de gitse buna çözüm bulacağım
10:00 pinki: arven--bende aglıycam zor tuttum bugunku maılını gorunce ınan bı 1 hafta daha beklıyep sonu getırcektım..
10:01 zebani: selam millet
10:01 zebani: birsey soracagim
10:01 nida: Marin ve arven bende iyiyim sağolun
10:01 jessie: yakarish-hmm..peki o gordugun donanimlarin uzerine gelip cift tikla..normalde sorun yoksa duzgun calisiyor yazisi olmasi lazim iclerinden hic sorun vr diyen bir donanim varmi? ceya yaninda soru isaret
10:02 zebani: aranizda izmirden bulunan varmi suan
10:02 jessie: yakarish-isareti olan bi doanim?
10:02 nida: pinkiii naber?
10:02 arven: canım pinkim benim... kıyamam sana...
10:03 arven: nes!!!!!
10:03 pinki: nida cok iyiyim
10:03 zebani: soruyorum cunku az evvel izmirde deprem diye bir link gördüm milliyette sonra kayboldu
10:03 yakarish: orda da geçmiyor jessie... hiç kurulmamış galiba
10:03 arven: nes'cim sana işle ilgili bi mail forward ettim senle alakalı diil galiba ama bi barkarsan...
10:03 nida: bende iyiyim pinki
10:04 marin: air cok isabetli olur...
10:04 pinki: zebanı mrb,izmirli arkadaslar var ama burda henuz yoklar aramızda..
10:04 zebani: tesekkür ediyorum
10:04 marin: deprem mi?
10:04 arven: zebanicigim ben de gordum demin kandilli rasathanesinde 3.7 olmuş...
10:04 airbus: ya hani bir yarışma varya appri hani amerikada iş için yarışıyorlar ya neydi adı
10:04 marin: ben izmir fabrikayi ariyorum hemen
10:05 yakarish: jessie, ben seni uğraştırmayayım..işin gücün vardır. bilgisayarcıya da haber saldık, daha dönmediler.. . biraz aciliyeti var da.. ben en iyisi bilgisayarcıyı sıkıştırayım
10:05 zebani: saolasin arven
10:06 arven: ama baska bisi bu galiba yaaa, hay allah korusun
10:06 arven: sorun diil zebani ama insallah baska diildir bu
10:06 marin: hissetmemisler orda
10:07 marin: insallah bi yanlis anlasilmadir, ya da cok hafiftir..
10:07 zebani: baska bisi olan ne arven
10:07 pinki: izmirlilere geçmiş olsun burdan...
10:08 arven: baska bi deprem olabilir mi dedim zebani ama 3.6 diye hürriyette aynı depremmiş... ohhh yaaa
10:09 arven: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden aldığı bilgiye göre, saat 07.30'da, merkez üssü İzmir'in Torbalı ilçesi olan, 3.6 şiddetinde bir sarsıntı kaydedildi.
10:09 zebani: ok zati can ve mal kaybi yokmuss
10:09 marin: zarar ziyan olen kalan yok insallah arven?
10:10 arven: allaha sukur
10:10 arven: yok marincim
10:10 airbus: geçmiş olsu herkese
10:11 jessie: yakarish-tmama isedriveri olmadigi icin kurulmamis ama isdn kartla ne isiniz var sizin anlamadim ??winfax icin nirmal modem hattini kullanmiyomu??neyse sen sole bilgisayarcilara kusura bakma
10:11 marin: iyi hadi gecmis olsun...
10:11 arven: ama milliyetin yaptıgına oha diyorum artık, izmirde deprem diye başlık giriyolar, ama linki açılmıyo yuhh yani, 7 şiddetinde mi 3 siddetinde mi ne, adamın içi gidiyo ya
10:12 jessie: gecmis olsun ..
10:12 marin: cidden cok abuk arven...
10:14 bay_onur: herkese merhabalar
10:14 yakarish: ben de anlamadım jessie isdn card ne alaka... sen kusura bakma. uğraştırdım seni... teşekkürler.
10:15 zehra: hi guyssssssssssssssssssss
10:16 pinki:
10:16 yakarish: hi zehra welcome
10:16 zebani: arkadaslar ben kactim sonra gorusmek uzere
10:16 jessie: ykarish-yok beah yakarish ne ugrastim ne ugrastim
10:16 yakarish: merhaba bay_onur
10:16 zehra: hi yakarish how are you bro
10:16 jessie: hadi ben kactim arkadaslar is
10:17 zehra: jessie can nasilsin
10:17 zehra: ya ozlemisim vallahi uzun zaman oldu
10:17 bay_onur: mrb yakarish
10:17 arven: bye jess
10:17 zehra: marin kardes sen nasilsin bu arada
10:17 arven: bye zebani
10:18 yakarish: böyle abuk subuk sorunlar sayesinde baya bişeyler öğreniyorum jessie
10:19 yakarish: hi zehra.. i am fine thank you... but it is better to say me sis
10:22 marin: aaaa zehra glemis, hos gelmis
10:23 yakarish: zehra bi göründü, bi kayboldu
10:24 arven: bu kazza paralı mı bilen var mı
10:24 yakarish: kazaa ucretsiz bi prog. arven.
10:25 yakarish: dosya paylaşım programı değil mi? kazza diye birprog. var mı bilmiyorum...
10:26 arven: bilgisayara mı indiriliyo nasıl bisi yakarish
10:27 pinki: zehra hosgeldin
10:27 pinki:
10:28 marin: pinkicim gitti galiba
10:28 pinki: ben butun gun bu suratla dolasırım..
10:28 yakarish: evet arven... download.com dan bakabirsin... bir nevi harddiskini ya da belli bolümünü paylaşıma açıyorsun. biri bir dosya aradığı zaman senin pc'den de indirebiliyor...
10:29 pinki: sanırım gitti marin,yada işi vardır gelir birazdan..
10:29 arven: hımm bilgisayara yuklemeden kullanabilecegim ucretsiz bi sayfa var mı peki yakarish mp3 icin bildigin
10:30 marin: pinki yakisiyo sana, hep boyle gezersin insallah
10:30 arven: yüklemöe yapamıyorum makineye cunku sirkette oldugum icin
10:31 arven: amin marin amin, dun coook cirkindii oleeeee asık suratla pinki
10:31 yakarish: son zamanlarda aradığım bir şarkı vardı arven.. onu bulmak için çok dolaştım mp3 sitelerinde ama, tekin bir siteye rastlayamadım. mp3 siteleri genelde casus prog. dolu oluyor...
10:31 nesquik_13: pinki
10:32 yakarish: winamp ın radyosunu online dinleyebilirsin arven... yüzlerce istasyon var... bana da seretan söylemişti
10:32 younglawyer: günadydın
10:32 younglawyer: günaydin
10:33 marin: jess bana sarki gondercektin hani?
10:33 younglawyer: se se se
10:34 yakarish: gunaydin genc avukat
10:34 younglawyer: burda millet sozluk kardeslgi kurmus
10:34 pinki: tesekkur ederim,marin arvenböle gezersiniz..
10:34 younglawyer: bursayida chat meydani yapti ülkem insani
10:35 arven: hımm ben indirmek istiyorum aam yakarish, hangi sarkı aradıgın
10:35 pinki: nesquik
10:35 arven: ekiirk slm younglawyer, yuzuk kardesliği de var bak
10:35 arven: ness mailimi aldın mı
10:36 yakarish: jush groban dan remember when it rained arven
10:36 arven: bilkent mezunlarından gelmiş bana o mail, belki sizin ilgilendiginiz biseyddir bak bi nescim
10:37 arven: ben de julio igleasiasdan crazyi arıyorum
10:37 marin: amin pinkicim ...
10:37 notoriousft: helloooo
10:37 nesquik_13: AA bakayim arven
10:37 nesquik_13: welcome back noto
10:37 arven: slmmm not naber
10:37 arven: ok nes
10:37 notoriousft: thanx nes
10:38 arven: pizzaları yalnız yemişsin dün.. işte kesin bisi solemezseniz olee olur... bulamadın mı angelli
10:38 notoriousft: iyidir arven,bi yarım saat molam var da
10:39 arven: aksam ben pizza yemek istioyummmmm ne dersin nottt
10:39 yakarish: hello no to!
10:39 notoriousft: walla angell ,büyük ayıp etti, bi daha burdan buluşmamaya yemin ettim
10:39 notoriousft: hello yakarish
10:40 arven: yaaa oleee mi not
10:40 yakarish: notor, sana birşey sormak istiyorum ama, prvt gonderebilir miyim biraz uzun da...
10:41 notoriousft: gönder yakarish
10:41 yakarish: forumda nickin aynı mı?
10:42 pinki: hello noto
10:42 airbus: the operator interacts directly with objects themselves yardım lütfen
10:42 nesquik_13: arven mailini aldim bu amca kim peki?
10:42 arven: jes buldum galiba acılıyosa tabeee http/music.lycos.com/postdownload.asp?size=0&type=F&date=&score=&name=wafRWIR&QT=S&QW=remember+when+it+rained&MFS=&loc=http/www.joshgrobanrocks.com/wafRWIR.mp3
10:43 arven: bizim okul mezunlarından biri ness, bi mail at istersen siz bakıyosanızz
10:44 notoriousft: hello pinki
10:44 airbus: jess ciğim burada mıdır ya
10:44 domestos: hi everybody
10:44 arven: nottt aksam bi daha pizza yer misinnn canım istiyo ve senin kadar keyifle pizza yiyen kimseyi tanımıyorum
10:44 mustafa26: hii
10:44 yakarish: arven, http/www.mp3int.com/tur/download_mp3/ burası da bedavaydı sanırım... casus prog. da yok.
10:45 arven: uff jes yazmısım yaw yakarish yazcaktım
10:45 arven: http/music.lycos.com/postdownload.as p?size=0&type=F&date=&score=&name=wafR WIR&QT=S&QW=remember+when+it+rained&MF S=&loc=http/www.joshgrobanrocks.com/ wafRWIR.mp3
10:46 nesquik_13: ok arven tsk..
10:46 arven: yakarish buldun mu sarkını
10:46 arven: rica nes umarım işinize yarar
10:46 yakarish: açmıyor arven google dan mı aradın?
10:47 mustafa26: who wants to write with me?
10:47 younglawyer: yaziyoruz 10 dakka sonra gidiyor
10:48 arven: ben dinliyom su anda yakarish. google'dan mp3 yaz, sonra lycos.com'un müzik sitesi çıkıyo sağ ustte mp3u tıklayıp sarkının adını yaz ama adamın adından cıkmıyo
10:48 yakarish: arven... buldum buldum... öyle yaptım
10:50 yakarish: ama çalan parça you raise me up
10:50 arven: rica yakarish ben ordan bi suru sarkı buldum... biraz zor oluyo ama
10:50 arven: yapma yaww uzuldum...
10:51 mustafa26: aloooo
10:52 arven: amcanın sesi guzelmiş ama
10:52 pinki: mustafa hi..
10:53 baldshark: günaydıns..
10:53 mustafa26: pinki < how are you ? how is going ?
10:53 baldshark: mustafa26 nerelisin?
10:53 arven: gunaydın baldshark, naber
10:54 yakarish: arven, orada aynı isimli iki link vardı... diğeri doğru parçaymış dinliyorum şu an...
10:54 baldshark: ii arven senden nasılsın?
10:54 pinki: mustafa,I m fine thank u,and u?
10:54 baldshark: çok güzel yanlış yazıyom
10:54 mustafa26: baldsharks< I' m from eskişehir. and you ?
10:55 baldshark: mustafa i am a little bit outside of Eskişehir.
10:55 mustafa26: pinki, not to bad. where are you from ?
10:55 arven: yasasınnn yakarishhh coook sevindimmm)
10:55 baldshark: Istanbul
10:55 arven: iyiyim bald sagol
10:56 baldshark: pinki sen nerelisiniz?
10:56 mustafa26: balds what's teh meaning of &quot; a little bit outside &quot;
10:56 baldshark: arven ne işle meşgulsün?
10:56 mustafa26: ok.
10:57 mustafa26: pinki where are you ?
10:57 yakarish: sağol arven... bugün ben de böyle gezeceğim zira uzun zamandır arıyordum... sen bulabildin mi aradığını?
10:57 pinki: baldshark kanka nasılsınben marslıyım ya sen(bugun kesın tanıyamıycak beni)
10:58 notoriousft: yine gittim ben,bye
10:58 mustafa26: Pinki > how is MARS ? İs there any water there ?
10:59 pinki: mustafa,why not to bad,I living in istanbul..u?
10:59 yakarish: notor, forumda nickini bulamadım...
10:59 arven: muhaaa, tercümanım bald
11:00 notoriousft: yakarish nickim aynı
11:00 arven: cok yogunum bakamadım yakarish, sonra bakarım
11:00 pinki: mustafa,only joking
11:00 arven: bye not'cugum aksamı dusundun mu ona gore plan yapcam
11:00 mustafa26: ı' m working. The wheater is cold. I dont want to work... ı' m living in ESKİŞEHİR
11:00 pinki: baldshark sen nerelisin
11:00 airbus: arven bir cümlem var yardım edermisin
11:01 notoriousft: arven bu akşam işim var ,sorry
11:01 baldshark: pinki sen kimsin?
11:01 airbus: mustafa muttalip çayırı yakınlarındamı
11:01 arven: ok not
11:02 arven: kendime yardım etsem sana da etcem air, simdi olmaz... uzgunum
11:02 yakarish: ben biraz dışarıdayım arkadaşlar... herkese hoş sohbetler
11:02 mustafa26: airbus, not there. but ı konw there. and you ? are u student at Anadolu un. ?
11:03 jessie: air -gonderrr
11:03 arven: ben de cıkar bye
11:03 jessie: not-
11:03 airbus: jess kurtarıcı meleğim gelmiş yuppi
11:03 notoriousft: efendim jessie
11:03 airbus: the operator interacts directly with objects themselves yardım lütfen
11:04 pinki: mustafa,what are u job?Here is cold.donu yorum..
11:04 pinki: baldshark sen kimsin yanısıyormuyuz
11:04 jessie: not-selamladim hocam seni baska bisi yoktur
11:05 pinki: benimde acil cıkmam gerekli,sonra gorusuruz..
11:05 notoriousft: jess
11:05 airbus: mustafa yes in shyo
11:05 baldshark: yanısmıyoruz ama yıkışabiliriz.
11:05 pinki: mustafa,I m sorry,very busy now,bye for now,se u...
11:05 mustafa26: pinki< ı too donu yorum. . ı'm an engineer. and you.
11:05 airbus: jess cümleden kim kime napıyormuş anlayamadım ya
11:06 pinki: kanka tanısıyormuyuz dicektim upss..neyse ben cıkıyorum arada ugrarım iş çıktı..
11:06 mustafa26: pinki bye. see u ..
11:06 baldshark: bye kanka
11:07 notoriousft: operatör direkt olarak nesnelerin kendileriyle etkileşir.
11:07 pinki: mustafa,what is engineer..
11:07 jessie: air-operator(teknisyen) objelerle(nesnelerle) direk iletisim halindedir(iletisimdedir)..direk kontrol edebilir anlaminda gibi..
11:07 mustafa26: shyo. good. which class ?
11:07 baldshark: the person you have called can not do reach at the moment please try again later
11:07 airbus: notoriousft çok tesekkur ederim
11:08 mustafa26: pinki
11:08 notoriousft: your welcome air
11:09 airbus: jess yanı ekranı elle kumanda etmek gibi dokunmatik ekran gibi object sensitive interaction dan çıkradım oalabnilir mi
11:09 notoriousft: bye for noe
11:09 airbus: avionics
11:10 notoriousft: me falta tu presencia ..
11:10 baldshark: o nece kine?
11:12 jessie: air-touch scrren monitorler var airbus..object sensitive interaction..nesne hassasiyet etkilesimi gib bisi olabilir..ne bilim nesne hareketiyle programlanmis bi cihaz da olabilir cevirini bilmedigim i
11:13 jessie: air-touch screen monir gibi bisi ise direk ekrandan giriyosun yapmak istedigini ekrandaki yoneltimleri takip ederek..
11:13 airbus: jess çok sağol sen bi denesin canımcım
11:13 jessie: air-yok dunku gibi bi surveillance olayi varsa, o zaman nesne hareketine bagli programlanmis bisi olabilir
11:14 mustafa26: ???
11:14 baldshark: bugün burası bayağı hareketli bye
11:14 jessie: air-anytime
11:14 jessie: bald noldu yaf
11:14 jessie: yaslimi kaldin yetisemiyosun heheheh
11:15 airbus: jess bakalım biraz daha okuyayım anlayacam umarım
11:15 mustafa26: ı want to write eng.
11:15 mustafa26: kimse yok mu ?
11:15 jessie: ok must go on..
11:16 jessie: air-ok air
11:16 airbus: jess thanks
11:16 arven: muhaaa jess
11:18 angelica: slmmmmmmmmm
11:18 kucukhanimefendi: jess--heyoo burdamisiinn
11:19 mustafa26: hi angelica
11:19 jessie: arven-naptim yine vbe
11:19 jessie: kucuk-yes dear i'm here
11:21 selen: kücükcüm senin mail adr. atsana süper bi şey göndericem sana
11:21 nesquik_13: angelica slm notor u neden ektin dun aksam
11:22 arven: ben biraz geç okuyabiliyom da... yaşlı kalmış bald ya ona guluyom
11:22 arven: angelica mı ektii o angell diil miydi ya nes
11:22 kucukhanimefendi: selencim burdamisin görmedimm--iş mail adresimi atıyiim bir de sana dur..
11:23 nesquik_13: ayyy pardon karistirdim angel ile seni angelika
11:23 arven: angell ekmiş angelica gelmiycekti zaten
11:23 nesquik_13: arven
11:23 arven: naber angelica
11:24 arven: muhaaa nes
11:24 gisele: arkadaşlar bi cümlenin tercümesini sorucam, yardım edebilcek birileri var mı acaba?
11:24 mustafa26:
11:24 angelica: kusura bakmayın cevap yazamadım tel geldi
11:24 kucukhanimefendi: ness-de burdaymiiisss selen prvt atıyorum bi saniye canim oki
11:25 navyblue_29: ok
11:25 selen: ok kücük
11:25 angelica: ben sizleri yeni tanıyorum gelecegimi söylemedim isimler karıstı herhalde
11:25 saygilim: mehaba herkese
11:25 saygilim: selamlar
11:26 arven: ok angelica nes angell'le karıstırmış.. nasılsın
11:26 nesquik_13: kucukk'cummmm
11:26 saygilim: ben ahmet arkadaslar nasılsınız
11:26 nesquik_13: evet mix yaptim sorry
11:26 selen: selam saygilim
11:26 kucukhanimefendi: selen--oki gonderdim şimdi
11:26 saygilim: konuscak kimse yokmu yahu
11:27 kucukhanimefendi: nescim--yarım saat içinde yemeğe gidcem bende
11:27 kucukhanimefendi: saygilim--slm
11:27 emreozer: naber millet
11:27 kucukhanimefendi: ne var bugüb söliim mi
11:27 jessie: arven-
11:28 angelica: iyiyim arven sen nasılsın?
11:28 kucukhanimefendi: bugün dicektim ya
11:28 saygilim: emre naber
11:28 pinki: mustafaişim var benım de..
11:28 gisele: ok arkadaşlar, çok yardımseversiniz, saolun.. çok teşekkürler
11:28 jessie: gisele-sorsanaaa
11:28 saygilim: emre
11:28 arven: slm saygılım nasılşsın
11:28 mustafa26: ı want to very bad.
11:28 emreozer: naber saygılım
11:28 mustafa26: what is your job ?
11:28 emreozer: naber saygilim
11:29 gisele: jessie--&quot;no further IATF guidance on this ISO 9001:2000 clause&quot;. yaptığım çeviri anlamsız geldiği için sordum
11:29 jessie: pinki-kim aglio yaa..
11:29 arven: sagol angelica
11:29 mustafa26:
11:29 saygilim: jessie naber
11:29 nesquik_13: TAMAM kucuk'cum dur sana 1 sarki calayim buarada
11:29 jessie: iso 9001:2000 eki ivcin iatf daha fazla rehberlik yapmiyomus..
11:29 emreozer: your name is Jone Wayne saygilim
11:30 saygilim: alooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
11:30 kucukhanimefendi: hotel california olsun varsa
11:30 jessie: gisele-yaw bisi sorcaan zaman izin alma sen sor yardim edilir bi sekilde..
11:30 kucukhanimefendi: nesss
11:30 nesquik_13: o yok turkce calayim
11:30 jessie: saygilim-effendim..iyiyim sen?
11:30 nesquik_13: gokhan ozen CivCiv
11:31 kelvin: nasıl ya??
11:31 jessie: nes-bendevar gonderiyimmi
11:31 pinki: jes...mustafa26 ağlıyokimse ilgilenmiyor diye ing.ce yazısmak istiyor..
11:31 saygilim: emre
11:31 nesquik_13: jessie tskler....
11:32 mustafa26: pinki ... ı want to write to you...
11:32 gisele: jessie--çok teşekkür ederim. daha önce başka bişiy sorduğumda yardım edilmemişti
11:32 kucukhanimefendi: ness--cik istemiyorum ,sevmiyorum o adamı ...ama çok mercie canımm
11:32 nesquik_13:
11:32 nesquik_13: berkant Saman Yolu olsun mu
11:32 saygilim: kucuk hanım
11:33 kucukhanimefendi: jess-cim sen Eagle-Hotel California yı biliyor msun
11:33 nesquik_13: tamam tamam sana gore buldum Teoman Gonul Celen
11:33 arven: saygılım 20 kişi sana nasılsın dedi ama sen halaaa kimse seni duymuyomus gibi alllooooooooo diye bagırıyosun, sen de dinlemeden konusanlardan mısın yoksa
11:33 jessie: gisele-ben burdaysam herkese yardim ediyim ok?
11:33 kucukhanimefendi: NES--bak o daha ii gökhan özenden
11:33 jessie: gisele-
11:33 baldshark: reselam
11:33 jessie: nes-hahahhaa..
11:33 kucukhanimefendi: TEOMAN--supper nes,hayır demem
11:33 jessie: kucuk-bilmememi..
11:34 mustafa26: jessie you are very gooddd.
11:34 kucukhanimefendi: JESS--bayılıyorumda sözleri ezberimde diil hepsi
11:34 baldshark: gökhan zen demeyin ya herif priim yapacak..hapiste kalsaydı ya ...ne güzeldi..sessiz sedasız
11:34 jessie: bald-ekrar hosgeldin bald kacirdin ama sana soledigimi
11:34 jessie:
11:34 gisele: saol jessie, çok mersi
11:34 kucukhanimefendi: ahh jess-dün mantıdan söz ettiniz epey ,bugün bize mantı vercekelr yemekte hi hih
11:35 mustafa26: reselam baldshark tooo
11:35 jessie: kucuk-gonderiyimmi sana sozlerini prvt atarim
11:35 baldshark: how u duin? mustafa
11:35 pinki: mustafa I m working..I m restaratör..
11:35 kucukhanimefendi: selam--bald
11:35 jessie: kucuk-inananananmiyorummmm yaaaaa
11:36 kucukhanimefendi: jess--çok sevinirim,gonderirsen,gerçekten kayseri mantı yicem bugün,senin içinde yerim oki
11:36 baldshark: kucukhanımefendi selam
11:36 arven: küçüükkkk ben yemeğe size geliyommm biraz uzak olcak ama
11:36 selen: kücükcüm aldım adreslerini msn bi kontrol edermisin?
11:36 baldshark: jessie haluk bilginer gibi inananmadın....
11:37 kucukhanimefendi: arvenn--canim benim hi hih
11:37 baldshark: ya kucukhanımefendi daha kısa bi nick bulamadınmı bak bana bald diyolar oluyo bitiyo
11:37 kucukhanimefendi: selencim--hemmen bakiyorum bi saniye
11:37 pinki: airbus--havelsan dan cvp gelmiş bana,değerlendirmeye alıcaklarmıs beni
11:37 baldshark: kucuk desem olmayacak
11:37 kucukhanimefendi: küçük de bald,nasıl kolayına geliyorsa,pişşt falan de yada hi hih
11:38 mustafa26: what's the meaning of &quot;restaratör ?
11:38 baldshark: pişşşşşt bu olur bak
11:38 legioner: mrb herkese
11:38 jessie: kucuk-ok..
11:38 arven: vallaha kucuk yanii snaa private atmak isteyen yandı
11:39 jessie: bald-bayiliyorum o adama her aksam mutlaka izliyoz bi bolum..
11:39 baldshark: pişşşşt sen ne iş yapıyosun?
11:39 kucukhanimefendi: ahha haa ha arven
11:39 kucukhanimefendi: jess-harikasın hemen bakcam
11:39 marin: manti mi?
11:39 arven: ben sana selami diycem kısaca kucuk pişşşşşşştttttttttt
11:39 baldshark: o adam çok iyi rol yapıyor be...çok iyi konsantre oluyo
11:39 kucukhanimefendi: bald pişşt dersen hemen anlıcam oki,tekstildeyim ben,müşt.temsilcisiyim
11:40 baldshark: helal olsun jessie ne diyey,m
11:40 baldshark: ok başka kimseye pişşşşşt demiyecem
11:40 kucukhanimefendi: marinn--dün sana sölemiştim ya
11:40 airbus: marin ben jesse manti yapacağım ama şubata sende gelsene
11:41 kucukhanimefendi: selen -4 tane mi gönderdin canım benim
11:41 surrender:
11:41 arven: pişşşşşşşştttttttttt
11:41 baldshark: pişşşşşşt yaş kaç?
11:41 arven: ana surr, nerelerdeydin özledim yaw
11:41 selen: evet küçük nasıl?jpeg olanı açabildinmi? süper bişey
11:42 kucukhanimefendi:
11:42 legioner: ya mrb dedik kimsenin salladigi yok ya herneyse iyi gunler herkese
11:42 pinki: mustafa,röleve ve restorasyon..(mimari)
11:42 kucukhanimefendi: selen bakiyorum canim
11:42 pinki: surrender
11:42 jessie: sur-
11:42 kucukhanimefendi: legioner--slm
11:42 yakarish: ya çok ilginç ya! kafayı yemek üzereyim aranızda windows2000 kullanan var mı?
11:43 pinki: burası cok karısık ben ufaktan yol alıyım yine
11:43 baldshark: legioner selam
11:43 notoriousft: hoppps
11:43 arven: slm legioner gormedim ben yaw
11:44 baldshark: yakarish başka operating system bulamadın mı?
11:44 kucukhanimefendi: benim xp,yakarish
11:44 arven: slm not
11:44 baldshark: sorun ne anlat?
11:44 notoriousft: yemek öncesi bi kaçamak yaptım
11:45 notoriousft: 10 dakkalık
11:45 kucukhanimefendi: seleenn-bunları foruma gondersene,yaşam için öneriler supper diğerleri de
11:45 yakarish: ne biliim xp çökünce bunu yüklemişler... winfax ı kurmadı, anladık. şimdi de photoshop'u kurmuyor... setup başlamıyor bir türlü...
11:45 jessie: kucuk-forumda sarki sozlerinde
11:45 hellraiser: Ohooo... butun kizlar toplanmis gun yapiyolar yine
11:46 baldshark: sorun ne veriyor?
11:46 kucukhanimefendi: selen--
11:46 kucukhanimefendi: jess--anladım bulurum ben ordan,çok mercie
11:47 kucukhanimefendi: selen çok tskler
11:47 jessie: not-welcome..
11:47 arven: bütün kızlar toplandık, toplandık, toplandık
11:48 kucukhanimefendi: biz onlardan hoşlandık
11:48 arven: bayılıyorum o şarkıya yawwww...
11:48 yakarish: setup exe ye tıklayınca, install başlamadan bir çizgi çıkıp 100% e geliyor, sonra kayboluyor. gerisi gelmiyor yani.. anlatabildim mi?
11:48 pinki:
11:48 kucukhanimefendi: sorduk neden yıprandık aahh ha ha
11:48 arven: kucukcum sen istda olsan aksam pizza yerdikkk bosver mantıyı
11:49 kucukhanimefendi: pinkii-slm
11:49 notoriousft: saol jessçim
11:49 arven: alcak simdi manti yiycen di mi sennnnn pişşşştttttt
11:49 hellraiser: hadi bakalim
11:50 baldshark: yakarish sorunu google'da yaz.ilgili bütün keyword leri...forumları takip et. aynı sorunları yaşayıp çözüm bulmuş bisürü insan var...hele hele windows 2000de
11:50 selen: evet kücük bu formlardan çoğaltıp erkek arkadaşlara dağıtmak gerek...
11:50 kucukhanimefendi: arven--inan hayır demezdim
11:50 notoriousft: yemeğe gidiyom byeee
11:50 arven: further analysis'e ne diyim yaw
11:50 notoriousft: yani iki saat yokum demek bu .
11:50 pinki: küçük--slm..
11:50 kucukhanimefendi: arvencim--üzülme yalancı mantıdır ya
11:50 arven: afiyet not
11:50 kucukhanimefendi: eevvveett selen çok haklısın
11:50 arven: ıngaaaa pişştttttttt
11:50 baldshark: nt olsa bi nebze de win2000 yerine bi xp cd'si veya nt al
11:51 kucukhanimefendi: not-afiyet olsun bende gidcem birazdan yemeğe
11:51 hellraiser: su mevzu-u bahis konusu olan izin formundan bir tane rica edebilir miyijm?
11:51 arven: yaşasııın not iki saat yok yaşasın
11:51 pinki: hellaraiser,hayırdır toplantı var sanırım..
11:51 kucukhanimefendi: selen--bak hellraiser istiyormuş o formdan
11:52 yakarish: thanks bald, ben bi de google a sorayım
11:52 baldshark: erkekliğin şerefini iki paralık ettiniz be kızlar...ayıp be..burda kuru kuru kalırsınız ...sonra seyret kavgaları
11:52 baldshark: ok yakarish
11:52 jessie: aarven-daha fazla analysis de..
11:52 hellraiser:
11:53 hellraiser: ne ise yariyomus bi bakim.. belki aksam yuruyuse cikabilmek icin izin falan alirim
11:53 arven: aaa nooldu bald
11:53 kucukhanimefendi: bald--ii de ben bşey yapmadım ki
11:53 arven: sagol jess
11:53 yakarish: afiyet olsun notor...
11:54 baldshark: noluyo be siz hep selami yetiştirme derdindesiniz...
11:54 baldshark: ne yani hep kızkıza oturacakmıyız sizle
11:54 selen: form isteyen arkadaşler mail adr. gmderebilir...
11:55 baldshark: erkek dediğin......
11:55 kucukhanimefendi: selleenn--yeni mailini aldım
11:55 baldshark: arkoooooooooooooooo
11:55 baldshark: al sana reklam
11:55 yakarish: ne formu selen? ben kaçırmışım....
11:55 baldshark: herifler kaliteli reklam yapmış demek
11:55 selen: light erkek izin talep formu yakarısh
11:56 baldshark: benim subconcious'ıma işlenmiş
11:56 arven: muhaaaa bald
11:56 kucukhanimefendi: ben yemeğe gidiyoruummm,herkese ii çalışmalar
11:56 hellraiser: selen-- buraya mi yazcaz yani mail adresimizi?
11:56 younglawyer: selam
11:57 baldshark: demek bende kalite sıfır o reklam subconcious'a işlenir mi bea
11:57 selen: afiyet olsun küçük
11:57 arven: ıyyy selami igrenc bi adam ya... ben oldururum olee adamı... adam dedigin kaymakam gibi olacak
11:57 kucukhanimefendi: selen--supperdi pps..
11:57 yakarish: hmm .sanırım onu okumuştum daha önce bir yerde.. selen sen bursadan mısın?
11:57 arven: slm younglawyer
11:57 baldshark: ben bu beyni değiştirmem lazım
11:57 selen: prv. yazabilirsiniz hellraiser
11:57 pinki: hellariser
11:58 selen: evet yakarish
11:58 baldshark: yok canım ne kaymakamı erkek dediğin miroğlu gibi olacak
11:58 younglawyer: she hasnt got friend yet.yettim garikızlara bak birbirine girmiş
11:58 arven: ahhh kaymakamm ahhhhhh
11:58 hellraiser: hadi bakalim..
11:58 younglawyer: selamlar
11:58 yakarish: selen hangi okuldan mezunsun? belki tanıdık çıkarız
11:59 hellraiser: hellraiser4linux@yahoo.com
11:59 younglawyer: kadınalr matinesimi
11:59 arven: ekiirk younglawyer, sen ne kadar genç bi lawyersın
11:59 younglawyer: kusum aydın
11:59 hellraiser: selen-- oki mi?
11:59 younglawyer: seda sayan da burdamı
11:59 yakarish: selam younglawyer. hoşgeldin.
11:59 younglawyer: hosgördük ..
11:59 jessie: arven- muhhahahha cok kotuydu.. muhahahha
11:59 baldshark: younglawyer valla sana da kolay gelsin
11:59 selen: sen nerden mezunsun. benim aof daa bitmedi
12:00 nesquik_13: hi folks
12:00 younglawyer: kzıalr nerdensiniz bakiym wer ar u
12:00 hellraiser: ?
12:00 arven: biliyorum jess, ben de o yuzden dedim, bilelim yani yaşı yaşıma boyu boyuma belki
12:01 baldshark: eskiden selen ismini duyunca aklıma sepet filan gelirdi ne alakaysa bald alaka
12:01 selen: Hellraiser YOO Bİ ŞEY GELMEDİ
12:01 arven: young, sana acı bişi solicem, BİBERRRRRRRR
12:01 hellraiser: selenocco, gondermedin hala
12:01 baldshark: selen sen nerelisin?
12:01 arven: bu daha kotuydu di mi jess
12:01 yakarish: uludağ eğitim, lise nuri erbak süper.. senin lise ne?
12:01 hellraiser: geldi geldi,.. scroll down
12:01 baldshark: slm nesquikü
12:01 selen: Baldshark SAOL be:!!!!
12:01 younglawyer: yemek saati geldi ne yesek acaba fikri olan varmı
12:02 arven: evet young, sna acı bisi solicem : (burda erkekler de var
12:02 jessie: arven-oldurcen sen beni aahh terazi ahhh
12:02 arven: muhaaa jess
12:02 Altair: merhaba doatlar
12:02 selen: yakarish cumhuriyet
12:02 arven: mantı ye young
12:02 jessie: slm altair
12:02 baldshark: deneme
12:03 pinki: hel iyi kıvırdın bu işi hadi bakem..
12:03 younglawyer: olsunya ben buraya kızlar icin gelemdimki muahbet olsun.da yani yuh sözlük sitesinde chat.
12:03 baldshark: yazım niye gelmedi be
12:03 yakarish: hmm. ok selen. nerde çalışıyorsun?
12:03 selen: tekstil sektöründe sen?
12:04 younglawyer: arven sana kanım ısındı...en iyisi sen söyle sana ne deyim.
12:04 yakarish: yardım isteyene yardım da ediliyor younglawyer.. sırf chat yok burada.
12:04 baldshark: ak sakallı dileci kanka bu sefer tanıdım
12:04 yakarish: ben dış ticaret ve tercüme selen.
12:04 selen: hellraiser adresi nereye yolladın prv. bi şey yok!!!!!!!!!!!!!!!
12:05 baldshark: kara melek
12:05 selen: ok.yakarish kayak yapmasını biliyormusun peki?
12:06 baldshark: sivri
12:06 arven: ekirik sagol young, bana şiiştttttttttt diyebilirsin. ben yemege gidiyom
12:06 baldshark: bana atımı getirin
12:06 yakarish: dağda kayağı kastediyorsan, hayır selen. ben daha çok mahalle arasında bayırlarda kayardım...
12:06 younglawyer: burda herkes kanka olmus yabancılar go home durmu yani
12:07 selen: yakarish
12:07 baldshark: younglawyer bana kanka de kankam olayım..fazla derinlik arama....sığ deniz burası...bi philosophic geliyo açılıyoz
12:08 selen: younglawyer yok öle bi şey sen nerdensin
12:09 airbus: younglawyer bazıları garip davranabilir takma
12:09 younglawyer: sağol benim hiç kankam olmadı
12:09 younglawyer: insanalr nasıl davranıyorsa bizde öyel davranırız.
12:09 baldshark: taşlar kafama kafama geliyo....taşları atana bakıyorum....hayret.....amca?
12:10 younglawyer: psikolojik felsefik sosyolik ötopik nasyonel ötesi.
12:10 younglawyer: takmam kimseyi
12:10 selen: younglawyer işte ordan kuzeye doğru yürü
12:10 baldshark: benimde kankam olmadı younglawyer kanka da nedir zaten?
12:10 younglawyer: ben istanbul
12:10 younglawyer: gavur icadı
12:11 baldshark: bu gençler ne biçim konuşuyo mahmut hoca....yeni neslin söylediklerinden hiç bir şey anlaşılmıyo
12:11 younglawyer: neresi orası selen?
12:12 selen: younglawyer kuzey diyorum oarsı iyidir.ist kuzeyinde ne var?
12:13 jessie: bald-varya alemsin bugun noldu sana bald..cok yaslimisin gibi..
12:13 selen: baldshark genaratıon farkı mı var ne?
12:13 baldshark: sorma jessie gençlere ayak uyduralım biraz saçmalayayım dedim
12:14 Altair: bald- cidden tevellüt kaç?
12:14 jessie: bald-yok canim estagfurullah buyumuzsunuz sacmalamak ne demek hehehe
12:14 baldshark: 32
12:15 Altair: bald- eh bana 2 kalmış demek ki
12:15 baldshark: ben çok saçmalarım jessie
12:15 pinki: kanka benı aldatıyormusun yoksa
12:16 selen: baldshark pek bi şey yok yaaa32 neki genceciksin daha
12:16 baldshark: altair sendebenim döneme yakınsın demek
12:17 Altair: 34
12:18 jessie: pinki-sorma valla off off kimlerle konustu benim kanka oldedi
12:18 Altair: http/members.msn.com/default.msnw?mpp=4263~5AAAcAAAACzk*fJlJnHKBhRHjl*i m2UpAQVUJx90in2Ye9btOUYrdqaQ$$~5AAAdAAAAE3CMun74Rq PbwSN6qm0twdK6YY!RZQIDNov4$
12:19 Altair: biraz uzunca bir adres ama kusuruma bakmayın artık
12:19 jessie: bu nedir altair??
12:20 Altair: jessie- adresi copy-paste yapınca msn public page'im geliyor.
12:20 pinki: jes--
12:21 jessie: pinki-nooldu
12:22 arven: slllmmmmmm maannn
12:22 arven: pinkime noollduuu
12:22 pinki: kankama üzüldüm jes..yoksa ben bugun cok mutluıym ehe ehe
12:25 jessie: pinki-hii okumustum inki
12:25 arven: bald kankana mı uuzldun pinki
12:26 pinki: arven evet ya kankam ol dıyo mıllete haın sey
12:27 jessie: pinki-hadi bakalim hayirlisi olsun pinkicik
12:27 arven: sen de benim kankam olsana pinki bosver erkeklere guven olmazz
12:29 pinki: arven
12:30 arven: muhaaa aman abi bald'cugumla aram bozulmasın da yine, ayyy ben coook uzuldum onla kuskennn
12:30 Altair: arven, pinki - hepsi değildir. bazen istisnalar olabiliyor
12:31 lady_in_red: pinki jessie slmmm.... ve herkese...
12:32 Altair: selam lady_in_red
12:33 pinki: atlair hepsi değil tabiki,benımkı bıraz haındı dun ve bugun telafı etti
12:33 pinki: laydddddd
12:33 lady_in_red: slm altair, u may call me just lady as every1 does
12:33 baldshark: ya benim işim çıktı aniden
12:33 arven: kesnlikle katılıyorum altair (hayy allah gordun mu erkekler burdaymıs pinki, biraz kıvıralım
12:34 lady_in_red: pinkim nasilsin seker
12:34 baldshark: ayrıldım kaçırdım pinki kanka sen benim için çok farklısın be
12:35 Altair: thanks lady (you werefrom METU, if I am not mistaken, right? )
12:36 pinki: laydim honey cok iyiyim
12:36 baldshark: dediğim gibi jessie 'ye örnek verdim...çok saçmalarım ben.....çooooook
12:36 arven: muhaaaaaaaaaaa yağa başladı pinki )
12:36 baldshark: arkadaşın eşi doğuruyo da...
12:36 baldshark:
12:36 baldshark: tosun gibi erkek geliyo
12:37 lady_in_red: rite altair but dont remember we have met b4
12:38 gisele: selam
12:38 pinki: kanka allah bagıslasın..cocuk guzel ve mutlu birşey..
12:38 lady_in_red: pinkim noolsun yaaa, kosturmaca dvm, okuldayim ders arasi
12:38 Altair: bald- şimdiden hayırlı olsun. yaşı uzun hayatı dilediğince olsun, analı babalı büyüsün
12:39 arven: ayyyyyyy ne guzel bald hayırlı olsun inşallah
12:39 lady_in_red: allah uzun ömürler versin bald
12:39 Altair: lady- some time ago (maybe a month) we had a short conversation here on the board
12:40 baldshark: ewet çocuklar güzel...biraz büyüyüncede benim gibi oluyo..
12:40 baldshark: inşallah hayırlı olur velet
12:40 pinki: layd--sınavlar bıtmedı mı...yoksa..
12:41 baldshark: benimki biraz kısa sürecek gibi geliyo ama sağol lady_in_red
12:41 lady_in_red: himmm, i couldnt remember altair, sorry
12:42 arven: allah korusun bald
12:42 baldshark: konsantre yaşam tarzını benimser bir hayat yaşıyorum...ama allahtan umut kesilmez..
12:42 Altair: dostlar- birisinin tarifini yapan şahıs şöyle bir ifade kullanıyor; &quot;receding widow's peak&quot; ??? bu ne demek olabilir?
12:42 lady_in_red: ay ne bitmesi pinkim yaa
12:42 cakalays: hey, lady... i was in ankara at weekend
12:43 baldshark: allah ömrümü hayırlı olacak şekilde optimum bir zamanda sonlandırsın.
12:43 cakalays: but since i dunno ur adress i couldnt contact to u
12:43 selcukunal: hişşşş.selam millet
12:43 cakalays: anyway how r u?
12:43 gisele: lady--bölümün ne?
12:45 cakalays: by the way hi all... i forgot u when i c lady
12:45 usskalamazoo: hi
12:45 lady_in_red: cakal slm honeyyy
12:46 lady_in_red: cakal--hows ur life goin by the way
12:46 pinki: layd--honey sana kolay gelsın..dıkkat et kendıne..
12:46 cakalays: me 2 veeery busy... next time we'll met then
12:48 lady_in_red: thx pinki, sen de dikkat et kendine...
12:48 cakalays: lady-- ive finished my dissertation n gonna defend it in a few weeks
12:48 cakalays: lady-- how is it 2 u?
12:49 lady_in_red: congrats cakal
12:49 feartox: kesin lam
12:49 gisele: I dont think that my question is hard for u, thanks for your answer lady
12:50 lady_in_red: altair ariorm bu reciding widow's peak ne demek, ok
12:50 baldshark: gisele how r u ?
12:50 feartox: http/profiles.myspace.com/users/11245323
12:51 gisele: I'm fine, you bald?
12:51 lady_in_red: sorry gisele, i havent seen ur question, can u ask again pls
12:51 cakalays: lady-- i believe n feel i did it strong... nobody can refute it (at least hope so)
12:52 baldshark: i am fine thanks gisele
12:52 lady_in_red: good 4 u cakal, but anywayz id like 2 wish u good luck
12:53 baldshark: gisele ankara da havalar nasıl?_
12:53 gisele: which department yours?
12:53 gisele: dont worry lady
12:53 jessie: lady-hiiii
12:54 jessie: marinnn-buralardamisin?
12:54 gisele: not good and cold bald
12:54 survivor: selamm
12:54 Altair: lady- just found something about it ( http/www.hair-transplant-helpdesk.com/temple_hair_loss.html ) Thank you
12:54 baldshark: ankara soğuk memleket
12:54 baldshark: altair
12:55 jessie: trdeki arkadaslar kablolu internet baglantisida 1 araliktan itibaren %50 ucuzlamis hadi hayirli olsun
12:55 lady_in_red: int'l rel.s gisele...
12:55 baldshark: kusura bakma senle bişeyler konuşoduk
12:55 cilek: piiinkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
12:55 baldshark: ne oldu hatırlamıyorum
12:56 baldshark: yaş konusundaydı. altair ne işle meşgulsün?
12:56 selen: survivor selam
12:56 lady_in_red: jesssiiiieee hi my dear
12:57 jessie: hi lady..how r u?
12:57 arven: naber çilek
12:57 lady_in_red: ok altair, ive found this 'bout widow's peak :A V-shaped point in the hairline in the middle of the forehead.
12:57 baldshark: dur sana şarkı göndereyim altair.. yavuz bingöl_sarı gelin
12:58 baldshark: jessie hoşgeldin
12:58 lady_in_red: doin fine jess, what 'bout u
12:58 Altair: bald- şarkı için teşekkrler. Bir maden firmasının ihracat departmanındayım.
12:59 gisele: in faculty of BA, isnt it right? lady
12:59 baldshark: hatırladım seni
13:00 baldshark: maden firması muhabbeti
13:00 kucukhanimefendi: MERHABAA,herkese
13:00 baldshark: şişşşşşşşşşşşştttt
13:00 lady_in_red: ur also a metu student gisele rite in the new buildin...
13:00 jessie: lady-i'm fine..thnx..
13:00 younglawyer: merhaba
13:01 pinki: çillleeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkk
13:01 pinki: bosnakcan
13:01 gisele: u're right lady
13:01 jessie: bald-hosbullduk ..
13:01 younglawyer: yemekden döndük
13:01 kucukhanimefendi: ballddd
13:02 kucukhanimefendi: bende yemek yedim,herkese afiyet olsun
13:02 nesquik_13: kucuklkkkkkkkkkkk
13:02 baldshark: var bunda bi halt
13:02 baldshark: surrender=younglawyer ????
13:02 kucukhanimefendi: jess--selam,HOTEL CALIFORNIA yı gördüm forumda,supper,cok tskler
13:02 kucukhanimefendi: nesss
13:03 Erence: desturr
13:03 kucukhanimefendi: seleennn mail göndermişsin yine baliim hemen dur
13:03 nesquik_13: selam Erence
13:03 baldshark: heh... tayfa belli oluyo.
13:03 Altair: lady- I am a Chem'98 graduate of METU. I miss the school (even the midterms and finals)
13:03 baldshark: o kadar da zeki değilmişiniz be
13:03 nesquik_13: kucuk ne yedin yemekte?
13:03 lady_in_red: which dept gisele
13:03 jessie: kucuk-
13:04 Erence: slm nes quik quik
13:04 younglawyer: ben feragat etmedim
13:04 baldshark: parçalar birleşiyo sizi cin olmadan adama çarpanlar
13:04 younglawyer: aman ladyler ledy in kırmzıalr.bursı yıkılyor.
13:04 pinki: ben bıraz yokum
13:04 gisele: faculty of architecture, dept. of ID
13:04 kucukhanimefendi: nescim--daha önce bahsettiklerimdi,patlıcam ya,keşke çok yemeseydim
13:05 baldshark: kaç kaç kanka
13:05 nesquik_13: ok... ben kacirmisim
13:05 kucukhanimefendi: pinki--bye
13:06 younglawyer: madem tartışma tahası enden atrtışmıyoruz
13:06 kucukhanimefendi: nes--herkes burda sölemeyim şimdi oki
13:06 lady_in_red: im not lady in kirmizi y.lawyer
13:06 younglawyer: madem tartışma tahtası neden tartışmıyoruz
13:06 nesquik_13: ayyyy inanmiyorummmmmmmmmm
13:06 pinki: kaçtım kanka
13:07 younglawyer: kızma hemn uhrevi sey seni
13:07 lady_in_red: altair i dont think im gonna miss these m.terms or finals
13:08 kucukhanimefendi: hih hi
13:08 selen: younglawyer tartışalım konu ne olsun?
13:08 lady_in_red: aaa yakinis desene gisele
13:09 younglawyer: erkekler marstan kadınlar venustende ha bu diğerleri nerden
13:09 Altair: lady- do not be so sure, after some time even those are something to miss. Believe me.
13:09 baldshark: this is how you remind me
13:09 gisele: are u gonna meeting on friday lady and altair?
13:10 baldshark: it is not like you
13:10 gisele: evet epey yakın lady
13:10 baldshark: i hve been wrong
13:10 baldshark: yeah yeah
13:10 baldshark: you must have been so bad
13:10 lady_in_red: altair im at metu for 6yrs... so ive made up my mind that im not gonna miss
13:11 Altair: gisele- friday, meeting, I have no info on that. But anyway I may not be able to attend. I live in Canakkale
13:11 younglawyer: ok.
13:11 younglawyer: we started speak engilish
13:12 younglawyer: it is suitable there
13:12 gisele: I see.. altair
13:12 Altair: lady- I graduated after 9 years (and only 12 semesters, don't ask how come, long story). You'll miss them... not the questions of course, or the stress
13:13 Altair: lady- your gonna miss the excitation and the relieve after the exams, the occasions happening prior, while and after.....
13:14 lady_in_red: gisele i dunno yet, but i may meet... r u comin
13:14 gisele: how is your relations with your assistants lady?
13:14 baldshark: wholly smokes
13:15 gisele: yes,I'll try to come
13:15 lady_in_red: even after graduation i dont think im gonna step in at metu again
13:15 jessie: So close, no matter how far Couldn't be much more from the heart Forever trusting who we are and nothing else mattersssss
13:16 baldshark: sağlamdı
13:16 lady_in_red: so far so good gisele...
13:17 morgenstern: jessie nice song again..
13:17 lady_in_red: jess
13:17 jessie: morgen-sorma girdik moda yine..arka arka daallcaz..
13:17 Altair: jessie- I prefer and recommend Fade to Black rather than Nothing Else Matters. It is much more powerful
13:17 jessie: lady-
13:18 morgenstern: altair,do you know 'to live is to die'by metallica..?that s the best for me..
13:19 gisele: are u know Işıl?
13:19 gisele: she is an assistant
13:19 pinki: n'olmus buraya be ıkı dakka boş bırtakmaya gelmio..
13:19 Altair: morgen- of course I know it, and I like it too
13:20 pinki: ben yokmus gıbı davranın..byee..
13:20 baldshark: bye kanka
13:20 lady_in_red: i dunno her, gisele, sorry...
13:21 morgenstern: altair,you have a good taste in music then
13:21 lady_in_red: pinkiiiiiii, ne oldu nereye honey
13:21 Altair: jessie- &quot;light shined on my path / turnedbad days intogood / turned breakdowns into bloks / I smashed 'em, 'cause I could
13:21 morgenstern: pinki
13:21 gavurbey: hi people,
13:21 mechanics: nothing else matters in manası neydi arkadaşlar?
13:21 younglawyer: dil kardesligi ister türkce ister ingiilzce ne güzel konusuyor yurdum insanı..ama ingilizcede kardes yok ya brothersin ya sister cevirmedik o yüzden..
13:21 jessie: You're just too good to be trueI can't take my eyes off you
13:21 gavurbey: how r u doin
13:21 gisele: selam pinki
13:21 pinki: morgen
13:21 jengys: jigolo var
13:22 pinki: layd--yok tatlım bişi
13:22 pinki: selam gisele nasılsın..
13:22 morgenstern: mechanics,''hicbiseyin onemi yok,''gibi cevrilebilir..
13:23 morgenstern: ok pinki
13:23 baldshark: i did it my way
13:23 mechanics: morg tşk arkadaşım
13:23 lady_in_red: himmm, kolay gelsin pinkim...
13:23 Erence: yeniden desturr
13:23 baldshark: kanka sen varya...
13:24 jessie: I don’t know what it is but she drives me crazyI don’t know what she does but she drives me wildIf only she could let me be the man I wanna beWell she can leave me helpless as a child
13:24 jessie: don’t know how it is but she has the powerShe can make me laugh when I wanna cry (oh yeah)She tells me that I’m in control but I know it’s just a lie
13:24 lady_in_red: baska hicbir seyin önemi yok gibi ya da mech...
13:24 gisele: teşekkürler pinki,sen nasılsın?
13:24 pinki: erencenaber kanka
13:24 mechanics: lady sağol arkadaşım
13:25 pinki: kanka ne olmus bana
13:25 jessie: morgen,pinki dolp'um selami varrr...
13:25 Erence: ne Allah korusun sen ve ben kanka ha.. Yıkılsın bu dünya daha iyidir beah
13:25 baldshark: strategic partnership ha
13:25 pinki: gisele bende cok cok iyiyim cok mutluyumallah herkesı guldursun..
13:25 Erence: jessie sen de mi tanıyon o gereksiz şahısı
13:25 Altair: jessie- şu son şarkıyı tanıyamadım açıkçası ? Şarkıcı ve şarkı adı verebilir misin?
13:25 pinki: jes--tesekkur ettıgımızı ve benden de ona selam ılettıgımı solermısın..
13:26 Sugarsugar: meraba arkadaşlar
13:26 jessie: erence-ssstt ..
13:26 morgenstern: jessie,sen de selam sole
13:26 lady_in_red: yw mech...
13:26 gisele: amin
13:26 jessie: pinki-oki doki..
13:26 gavurbey: bi de türkçe deneyim şansımı
13:26 younglawyer: lady in sen neyin içindes in kızılmı merak ediyorum
13:26 Erence: jessie buralarda mı yoksa
13:26 Sugarsugar: çok sıkıldım konuşacak kimse yok mu
13:26 gavurbey: selam herkese
13:26 jessie: altair-lionel richie&enrique iglesias-to love a woman
13:27 younglawyer: merhab sekerim
13:27 jessie: morgen-
13:27 younglawyer: and me
13:27 lady_in_red: slm erence usun smn oldu... nbr?
13:27 Altair: merhaba gavurbey, merhaba sugarsugar
13:27 morgenstern: jessie,what a nice song you are listening again..unfortunatelly,i cant listen to music at work
13:28 Erence: slm gavurbey kardeş
13:28 Altair: jessie- thanks
13:28 younglawyer: a.selam gavur
13:28 daredevil: pinki merabalar
13:28 daredevil: ve altair sanada
13:28 gavurbey: slm
13:28 nesquik_13: SELAM dare
13:28 Erence: sugar benimle konuş diyecem ama ben çok geçimsiz biriyim , benimel okunşan bir daha iflah olmuyor
13:29 gavurbey: bişey sorcam
13:29 Erence: lady sana da slm da gersini anlayamadım.
13:29 daredevil: nes sende burdamiydin pardon gormedim
13:29 lady_in_red: if u know chris de burgh y.lawyer, ull understand my nick then...
13:29 gavurbey: burdakiler hangi şehirden genelde? ankara mı?
13:29 Erence: sor gavurbey kardeş, ama ingilizce olmasın please
13:29 jessie: moegen-they all gone morgen i''m the only one in the office..it's 7;30 pm here
13:29 daredevil: naber nes
13:29 younglawyer: ı wish fish in your dish= rakı şisesinde balık olsam
13:29 nesquik_13: daredevil
13:29 nesquik_13: iilik senden nbr? any new news?
13:30 Erence: morgen oraya misun
13:30 younglawyer: oke lady ı wail found it
13:30 daredevil: su an acliktan olmek uzereyim nes
13:30 gisele: selam sugar & erence
13:30 morgenstern: i see jessie the lucky
13:30 lady_in_red: dedimki erence usun zmndir görüsemedik, nasilsin
13:30 jessie: morgen-shaia twain severisin..eltonla bi duetini buldum..still the one ile the way you look tonight'i solemisler beraber gonderiim mi?
13:30 morgenstern: burayayum erence
13:30 daredevil: ama isleri birakip gidemiyorum, japonlar da sattilar her zaman oldugu gibi
13:30 nesquik_13: ne yemeyi dusunuyorsun oralarda war mi bari guzel biseyler bocek ot haric?
13:31 morgenstern: gonder jessie,you know the mail..
13:31 jessie: morgen - it's on the wayy
13:31 nesquik_13: hallo morgen
13:31 morgenstern: nes,selamm
13:31 nesquik_13: at the same time
13:31 Altair: There are signs on the ring / Which make me feel so down / There's one to enslave all rings / To find them all in time
13:32 daredevil: vallah nes senin dedigin anlamda bisey yok, kendim pisirdim pisirdim yoksa peynir domates falan filan iste
13:32 Erence: gisele sen iyi misin? bana kimse slm vermez genelde.
13:32 morgenstern: yeah same time,neshow are you?
13:32 nesquik_13: daredevil ok
13:32 Erence: lady seninle usun zaman görüşüp napacam beahh
13:32 nesquik_13: i am ok what about you ...
13:32 younglawyer: this side up&quot; oke lady sorry it is my cahillik
13:33 Erence: ha burayasun da bana niye meraba demeysun
13:33 kucukhanimefendi: DARE--gelmiisss ne haber dare
13:33 Erence: gavur bey ankaralılar mı bilmiyom da ben tek pinki'yi biliyom, sadece o bizden biri değil
13:33 lady_in_red: ayyyy erence ii ööle olsun
13:33 daredevil: japonlarin yemeklerinin bi cogu yiyilmiyo zaten, yiyilenler de bizim civarda yok. Simdi bi saate kadar isleri bitirip markete gidecegim, ne bulursam alip tekrar laba donecegim
13:33 kucukhanimefendi: ness--yeniden slm
13:33 nesquik_13: dare sana 1 soracagim ama gulme plz neden hic sari,kizil sacli japon yok?
13:33 younglawyer: gisel egisel diyor herkes kim bu gisele ben neden göremiyorum
13:34 morgenstern: i m ok too nes,just busy again..i ve just found some free time
13:34 Erence: jessie, !!!
13:34 daredevil: meraba kucuk
13:34 nesquik_13: selam kucuk'cum
13:34 daredevil: artik ver nes
13:34 daredevil: pardon var demek istedim
13:34 Erence: nasıl olsun lady anlamadım yine
13:34 nesquik_13: morgenstern kolay gelsin morgen
13:34 jessie: erence-efenndiiimmm
13:34 kucukhanimefendi: 5 dakikaya gelcem...
13:34 morgenstern: erence,wallaha yazacaktumsen bana seslendin o sirada..
13:35 nesquik_13: yada neden saclarinihic boyatmazlar bunlar
13:35 Erence: dolpi'ye söylediklerimi iletmezsin dimi
13:35 qui_gon_jinn: merhabaaa
13:35 lady_in_red: dont do that y.lawyer.... by the way u know now
13:35 daredevil: genetik nes, yani yasadiklari iklimin ve cografyanin etkisi
13:35 Erence: hep öyle olur morgen hep öyle olur. Zaten benim tekdostum var o da ıııııı, kimse yok ki beahhh
13:35 nesquik_13: i see....
13:35 younglawyer: devil.japonaydaki türklerin kola makiansına yarım 100 yen sokup 5 yene kola alıp iki seferde 100 yenle 190 yen akzandıkalrı doğrumu?
13:36 selen: kucuk'cum sana 20 yeni amil attım görgünmü?umarım hafızanda yer vardır
13:36 gisele: younglawyer--nasıl göremiyosun?
13:36 jessie: erence-hmm nasi hallederiz bakim bu isi
13:36 daredevil: sen oyle san nes, burda erkekler bile bir cogu saclarini duzenli olarak sariya boyatip bi ogu da kizlar gibi kaslarini aldiriyor
13:36 nesquik_13: dare orda sokaklarda dolasmak nasil bi duygy peki yani herkes ceckik gozlu bakiyorlar mi sana tuaf tuaf?
13:36 Erence: küçükçüm kime beahhh, ben atim 30 - 40 tane mail
13:36 lady_in_red: ii madem kisa süreli olsun erence
13:36 nesquik_13: ayyy igneclerrrrrrrrrrrrrrr booooooooooo
13:37 morgenstern: erence,dostum,sana nasil vermeyecegimi dusunursun
13:37 Erence: lady- anlamadım kısa süreli olmasını istediğin şeyi açık açık yazarsan, tüm arkadaşlar ve ben bilgi sahibi oluruz. Bu sayede dedektifcilik oynamayız kısa
13:37 morgenstern: selam vermeyecegimi yani,sorry
13:37 baldshark: millet bol keseden atıyo bea
13:38 daredevil: vallaha young onu bilmiyorum amanagoyada bazi hayvan vatandaslarimizin vendin machine i oldugu gibi kaldirip arabaya koyarak goturduklerini biliyorum, sonra polis arabasini ucurumdan attiklarini
13:38 Erence: morgen sen selam verip çokomel isteyenlerden misin .P
13:38 lady_in_red: bayilttin burda beni erence
13:38 jessie: When I was youngI never needed anyoneAnd makin' love was just for funThose days are goneLivin' aloneI think of all the friends I've knownBut when I dial the telephoneNobody's home
13:38 jessie: All by myselfDon't wanna be, all by myself anymoreAll by myselfDon't wanna live, all by myself anymore
13:38 Erence: jessie şöyle yapabiliriz - unutmak - ben unuttum sen de unut
13:39 daredevil: Nes, tokyo da falan bakmiyorlarmis ama osaka japonyanin en buyuk sehirlerinden biri olmasina ragmen mal mal bakiyorlar arabalardan
13:39 morgenstern: yok erence,ben bisey istemem allahin selamindan
13:39 lady_in_red: anywayz, ive gotta go... take care all
13:39 Erence: ne hasta mısın lady, ambulanssss bayıldı bayıldı lady bayıldı. (Ne güzel film adı olur bu beahh &quot;Lady bayıldı&quot; )
13:39 jessie: Erence-neyi??
13:39 nesquik_13: daredevil
13:40 Erence: morgen sen ve avanene güvenmiyom
13:40 daredevil: genelde utangac olduklarindan yuz yuze gelince@pek bakmiyorlar ama arabadalarsa bakiyorlar
13:40 Erence: jessie bravooo, , işte bu zeka pırıltılarının tek sebebi sigara
13:40 pinki: ben nerdeyım kım bunlar
13:41 airbus: ben geldim
13:41 baldshark: erence bayıltan lady daha güzel olur
13:41 Erence: al işte bütün iştahım kaçtı,
13:41 jessie: erence-hahahah
13:41 Altair: bye lady, thumbs up for the exams
13:41 morgenstern: erence bana nasil guvenmezsin
13:41 daredevil: nes ben kactim kusura bakma bir suru isim var
13:41 baldshark: pinki kılıklı kanka
13:42 Erence: air aslında alınmayacağını bisem mecbur muydun? diye sorardım. Ama madem beni az tanıyon iyi ki geldin diyeyim
13:42 nesquik_13: daredevil way korkaklar
13:42 nesquik_13: ok see u take care
13:42 pinki: sendın baldshark kılıklı kanka
13:42 daredevil:
13:42 gisele: hoşçakal lady
13:42 Erence: morgen benim hiç iyi arkadaşım olmaz, doğanın işleyişine tezat bir durum bu.
13:43 daredevil: take care
13:43 baldshark: pinki sesin soluğun çıkmıyor. eskiden ortalığı yakıp yıkıyodun ne oldu?
13:43 jessie: How can I just let you walk away, just let you leave without a traceWhen I stand here taking every breath with you, oohYou’re the only one who really knew me at all
13:43 gisele: selam airbus
13:43 pinki: daradevıl karpuz kesıyordum ben tam hayırdır
13:44 jessie: So take a look at me now, oh there’s just an empty spaceAnd there’s nothing left here to remind me,Just the memory of your faceOoh take a look at me now, well there’s just an empty space
13:44 jessie: air-slm
13:44 baldshark: bir john dolaşıyo sanki pinki
13:45 pinki: baldshark nasıl yanı
13:45 morgenstern: o zaman yalancisin erence bana niye ole dedin peki..
13:45 pinki: erence cokomel ıstıyorum ben
13:45 baldshark: ama sen durrrrrrrrrrrr
13:45 qui_gon_jinn: tekrar merhaba
13:46 qui_gon_jinn: birascık işim var ..
13:46 Erence: morgen bu bilinmeyen bir şey değil ki, ben bunları biliyom sen sıfatlarımı saymayı bırak fiillerimi söyle
13:46 mustafa26: slm.
13:46 morgenstern: alllaaam ne safim ben erenceye inandim..
13:47 dolphinba: jess, morgen, eren, pink, bald, qui
13:47 Erence: pinki - en arkadaşım benim, sana tüm çokomeller feda olsun. Ama mümkünse morgen olmasın lütfen
13:47 dolphinba: and mustafa
13:47 morgenstern: dolphie selam
13:47 pinki: ama sen duuurrr gel bakıım sen buraya
13:47 younglawyer: japonyad meyve çok pahalıdır arkadşalr para toplayı kargoyla seytan kardeşimize meyva aranjmanı gönderelim
13:47 jessie: dolp-hosgeldin
13:47 pinki: slm mustafa..
13:47 qui_gon_jinn: dolphinba merhaba
13:47 Erence: dolp gelmiş pinki sen kimsin ya.. Benim en iyi arkadaşım dolpi gelmiş, dolpicik hoşgelmişsin
13:48 morgenstern: eren gorusuruz bi daha senle...
13:48 mustafa26: pinki
13:48 baldshark: ceyar'a yok mu dolph?
13:48 arven: slm dolp nasılsın
13:48 mustafa26: pinki işerini hallettin mi ?
13:48 LEYLA: merhabalar
13:48 Erence: dolpi'nin adı mustafa mı?
13:48 pinki: erence--üç kaatcı senı satıs yapıon sen anında..
13:48 baldshark: ee hade madem daha farklı bir oyun oynayacaz
13:48 Erence: selam mustafa :muhahahah
13:48 mustafa26: mesleğini anlamadım
13:48 dolphinba: nope bald!
13:48 mustafa26: erence o ne demek muhahahahhh
13:48 dolphinba: arwen
13:49 mustafa26: leyla hoşgeldin..
13:49 dolphinba: eren kıvırma
13:49 mustafa26:
13:49 pinki: mustafa,,kasıtlı yapıormusum gıbı olucak ama yemek yemeye gıdıcem şimdi..erenceyle konusabılırsın ama
13:49 dolphinba: leyla hi
13:49 mustafa26: pinki ne oldu ?
13:49 jessie: Lay beside me, tell me what they've doneSpeak the words I wanna hear, to make my demons runThe door is locked now, but it's opened if you're trueIf you can understand the me, then I can under
13:49 LEYLA: hosbulduk mustafacım
13:50 LEYLA: dolphinbacım merabalar
13:50 dolphinba: morgen did eren make u angry??
13:50 pinki: mustafa,roleve ve restorasyon okudum ben..mimari..bende senınkını gormedım ne muhendısıydın..
13:50 jessie: Lay beside me, under wicked skiesThrough black of day, dark of night, we share this paralyzeThe door cracks open, but there's no sun shining throughBlack heart scarring darker still,..
13:50 arven: sensin
13:50 baldshark: kime dokunur ellerim..kimi görür gözlerim..ölüm çıkar karşıma yine sen derim....sevdan bir ateş oldu bende gönlüm bir deli coştu sende..
13:51 jessie: but there's no sun shining throughNo, there's no sun shining throughNo, there's no sun shiningWhat I've felt, what I've knownTurn the pages, turn the stoneBehind the door, should I op
13:51 Erence: ne kıvıracam beahh, benim en iyi arkadaşım dolpi
13:51 LEYLA: dolphini anladımda bası?
13:51 pinki: kanka ne oyunu be
13:51 baldshark: hakketen şair çızıktırmış
13:51 younglawyer: merhaba the leyla
13:51 jessie: What I've felt, what I've knownSick and tired, I stand aloneCould you be there, 'cause I'm the one who waits for youOr are you unforgiven too?
13:51 morgenstern: yes dolphie,he made me sad. he used to call me ''my best friend''but now says that i m not his best friend..
13:52 pinki: ortalık senlendı yıne2 dakka daha burdayım..
13:52 baldshark: kanka sende beni anlamadıysan ben eşşeğim
13:52 pinki: zamn tutun
13:52 Erence: dolp morgen'a güvenme sakın , ben yaptım, bir sor niye yaptın diye. ...
13:52 bay_onur: metallica mı jessie?
13:52 dolphinba: yep arwen it's me!
13:52 pinki: dolph selam canım nasılsın..
13:52 advil: o zaman ben 2 dakka sonra geleyim
13:52 Erence: sıkın dişinizi son 1 dakika 50 saniye gidiyor şimdi huzura ereceğiz
13:52 jessie: bayonur-yep..
13:52 pinki: kanka o nasıl bı laf senı anladım ben
13:52 bay_onur: the unforgiven 2
13:53 dolphinba: leyla it's a puzzle 4 u, think till tomorrow and tell me ur guess!
13:53 Erence: atma morgen sen benim en iyi arkadaşım falan olamazsın
13:53 arven: kaçınnn çocuklar canınızı kurtarın bald döktürüyo yine
13:53 pinki: advil geldın bılem
13:53 jessie: bayonur-yep..
13:53 Erence: huzura ermek için son 1 dakika
13:53 pinki: erence saatlı bombamıyım ben be..
13:53 advil: siz gelmemiş varsayın beni
13:53 marin: geldim...
13:54 dolphinba: morgen u know him, i'm accustomed his behaviors, u must be too.
13:54 Erence: bomba olduğun doğru
13:54 qui_gon_jinn: marin merhabaaa
13:54 jessie: marin-bak kim var
13:54 dolphinba: eren liar liar liar!!
13:54 Erence: saat kısmına ise katılmıyorum onu marin'e szormak lazım
13:55 baldshark: ee bazısı dayaktan hoşlanır..:=
13:55 dolphinba: marin
13:55 younglawyer: booom
13:55 baldshark: jessie
13:55 bay_onur: nerdensin jessie
13:55 Erence: dolpi en iyi arkadaşına karşı bu kadar lütufkâr olduğun için sağol
13:55 morgenstern: right dolphie,it will take time for me to get accustomed to his behaviours
13:55 baldshark: şarkı sözlerine devam et bea
13:55 pinki: ben gordum senı advıl gordum bosuna ugrasma ugur kılıklı piskopat..
13:55 pinki: erence bomba sana gelıor sımdı..
13:55 alonediablo: selam..günün ve gecenin her dakikası yazışan topluluğa selamlar..ne zamandaır bu siteye takılrım..bi dakkadada boş durduğunu görmedim..bu ne heves ne azim böle..hadi size iyi chatler..
13:56 airbus: melaba jess meleba marin
13:56 Erence: iyi ki varsın dolpi, ne zaman yok oluyorsunuz diğerleri
13:56 dolphinba: advil
13:56 jessie: bald-buyrun beniiimmm
13:56 marin: kim var jess...
13:56 jessie: bayonur-hong konf
13:56 jessie: bald-tabe..hemen
13:57 Erence: beni bombalarla susturamzsın pinki, marin'e yaptığın ayıbı hiç bir bomba temizleyemez
13:57 baldshark: atımı getirinnnnnnnn
13:57 pinki: sürem bitmiş hadi şimdilik adioss..
13:57 bay_onur: hmm
13:57 jessie: Sono umana situazioniquei momenti fra di noii distacchi e i ritornida capirci niente poigia...come vedisto pensando a te....si...da un po'
13:57 baldshark: jessie sen bu şarkılardan para kırman lazım
13:57 jessie: They're just human contradictionsfeeling happy, feeling sadthese emotional transitionsall the memories we've hadyes, you know it is trueI just can't stop thinking of you
13:57 jessie: bald-hehehe yok bizde ucret yok
13:57 dolphinba: bald atını verirsek yel değirmenlerine savaş açmıcana söz ver
13:58 dolphinba: eren ii ki hepiniz varsınız!
13:58 baldshark: jessie şöyle daha sert parça yok mu?
13:58 jessie: Confinanti di cuore solo che ognuno stadietro gli steccati degli orgogli suoisto pensando a testo pensando a noi...
13:58 dolphinba: pink s u
13:58 Erence: yaşasınnn kurtulduk
13:58 dolphinba: pink c u
13:58 marin: yine deliler basmis burayi
13:59 marin: pinki mi gidiyo?
13:59 Erence: hepiniz kim beahh. burada bir ben varım bir de sen. diğerlerini ben göremiyom
13:59 baldshark: kanka ayrılma gel be..
13:59 jessie: bald-ne isterdiniz bald??
13:59 baldshark: kankaaaaaaaaaaa
13:59 marin: erennnnnnn!
13:59 Erence: evet marin deliler değil de deli basmıştı, şükür ki gidiyor
13:59 dolphinba: i have to go 4 now! bye folks have fun
13:59 baldshark: serti boşver enigma olur bak
13:59 younglawyer: ben kaciyoum.si u letı
14:00 Erence: ne var marin , ne diyon, ne istiyon benden. ben sana marinnnn diye abarıyom mu
14:00 jessie: sirada anastacia sick and tired var olurmu
14:00 marin: e ben geldim gidiyonuz dolphi, pinki...
14:00 advil: dolmadı mı 2 dakka hala
14:01 qui_gon_jinn: marin merhaba dedimmm
14:01 pinki: bana seslendı kanka valla gıdıodum gordum cvp alıım gıdıom soz
14:01 marin: eren dunku ceviriyi n'aptin?
14:01 marin: advil'in adini mi gordum??
14:01 marin: mrb qui gormedim ki
14:01 baldshark: birbiriyle anlaşan iki farklı nickli aynı kişi yok mu?
14:01 marin: 2 dakka ne yaw?
14:01 Erence: tercüme bürosuna gönderdim
14:02 pinki: kanka sen yaz ben cıktım bakarım bye..marın yemek olayına gırısıcem şimdi..bye for now..
14:02 baldshark: bu kadar mı yaratıcı olabiliyonuz
14:02 dolphinba: eren rahat bıraksana milleti yaw, alla alla!
14:02 baldshark: bye kanka
14:02 marin: arkadaslar elimde seretan'in fotograflari var
14:02 dolphinba: sorry marin i have a seminar for the whole week
14:02 snygzl: arkadaşlar'kalitesiz mal'2 ing nasıl denir
14:03 marin: yapma yaw eren, cok para isterler onlar simdi
14:03 Erence: dolpi yine atasözü gibi bir laf ettin bravo sana. Milletin rahatlamaya ihtiyacı var. İşte milletini seven gerçek vatansever
14:03 Erence: ben ser fotolarına talibim
14:04 marin: brdava olmaz eren
14:04 Erence: yok beahhh çok para değil. napalım bizim dostumuz yok ki, tercüme yapsın bize
14:04 marin: *bedava
14:04 marin: adviiiiillllll
14:04 Erence: marin _ telif hakkını satın alim
14:04 maviay: Selam dostlar candan selam olsunRahmeti ve bereketi üzerinize olsunSevgisi ile gönüller bir hoş olsunHakkin merhameti bizi bulsun
14:04 dolphinba: unqualified material/good snygzl
14:04 marin: pahaliya patlar eren
14:04 baldshark: jessie enigma çıkışmadı mı?
14:05 maviay: slm arkadasalar
14:05 marin: eren askolsun yaw....
14:05 Erence: marin_ kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez
14:05 jessie: marin-mailinin kapasitesi buyukmu?? surpriz yollicam..
14:05 selen: snygzl not good quality olabilir
14:05 marin: 2 dak musaade for rest room
14:05 baldshark: slm maviay
14:05 jessie: bald-enigma ne istiyon..bulalim hemen
14:06 arven: o ne be maviay, dilenciden mi öğrendin
14:06 baldshark: sen seç jessie
14:06 marin: jess is adresimin ayni kalibini yahoosu var... isim_soyisim@yahoo.com...
14:07 jessie: marin - ok ..
14:07 maviay: arven oyle bi dilenci bulmak kolay mı
14:07 Erence: ben sigara içmeye gidiyommm
14:08 Erence: isim_soyisim@mahoo.com'da benim adresim jessie
14:08 arven: yokk maviay, ben de senin kıymetini bilirim o zmaan, dilencim benimmm
14:08 kucukhanimefendi: maviii
14:08 Erence: çok güzel bir isim beahh &quot;erence@mahoo.com&quot;
14:10 maviay: arven sitem etmedim yanlıs anlama lutfen
14:10 jessie: I could stay awake just to hear you breathingWatch you smile while you are sleepingWhile you're far away and dreamingI could spend my life in this sweet surrender
14:10 qui_gon_jinn: benimkide isim_isim@hotmail
14:10 selen: kucuk baktın mı şeker?
14:10 baldshark: bi kişi mii gitti 3-4 mü ?
14:10 jessie: I could stay lost in this moment foreverEvery moment spent with you is a moment I treasureI don't wanna close my eyesI don't wanna fall asleep
14:11 marin: geldim...
14:11 jessie: Cause I'd miss you, babyAnd I don't wanna miss a thingCause even when I dream of youThe sweetest dream will never doI'd still miss you, babyAnd I don't wanna miss a thing
14:11 gisele: arkadaşlar bi cümlenin tercümesini sorucam
14:11 gisele: jessie sana sorabilirm sanırım
14:11 baldshark: jessie nice shot
14:11 jessie: gisele-tabii buyur
14:11 kucukhanimefendi: selencimm--yeni geldim masama,bakiim hemen
14:11 jessie: bald-
14:12 arven: maviaycıgım sitem olarak anlaşılacak bişi demedin ki
14:12 jessie: Lying close to you feeling your heart beatingAnd I'm wondering what you're dreamingWondering if it's me you're seeingThen I kiss your eyes and thank God we're together
14:12 kucukhanimefendi: selen--cok tskler..
14:12 arven: jessie gel içelim kardeş o ne şarkı yaw
14:12 jessie: And I just wanna stay with youIn this moment forever, forever and ever
14:12 baldshark: 3-4 kişi geldi sanki
14:12 selen: jessie aero smıth mı?sözler tanıdık gibi?
14:12 jessie: arven- bu aksam bole arven..
14:12 gisele: “The burden is on the organization to demonstrate compliance of its suppliers to this requirement including evidence of alternative arrangements specified by the customer.”
14:13 arven: iyi hatırlattım dinliyim bi jess, bana bole sarkılar hatırlatsana yaww
14:13 baldshark: customer rights.............
14:14 arven: bende de olleee jess
14:14 maviay: kucuk naber
14:14 baldshark: customer is always right
14:14 baldshark: so therre is no need to write rights
14:14 kucukhanimefendi: arvencimm--bende içerim sizinle
14:15 kucukhanimefendi: maviii--ii senden ne haber
14:15 mustafa26: hiii..
14:15 baldshark: şaban kötü....seferoğulları melektir
14:15 maviay: arven-- ben sana bir kac site ismi soyleyecektim arkadastan almıstım
14:15 baldshark: derken bi alıntı yapayım dedim
14:16 maviay: bald-- sen nasılsın ?
14:16 arven: iç kucuk
14:16 arven: jess ole sarkılar hatırlatsana bana
14:16 jessie: gisele-geliyo
14:16 baldshark: yaw çok çabuk adapte olanlar olduğu gibi...takla atmayan kuşlar var...
14:16 arven: private atsana mavicimmm
14:16 kucukhanimefendi: arven
14:16 baldshark: ii maviay nasıl olsun
14:16 aysa: merhaba, ben yeni geldim, bana hosgeldin vaaarmi???
14:17 aysa:
14:17 maviay: kucuk ben iyi degilim neden dersen bizim sınıftakiler beni kadroya almamıs (
14:17 mustafa26: aysa hosgeldinnnn
14:17 baldshark: aysa sana pasta hazırladık
14:17 mustafa26: aysa
14:17 arven: ben biraz cıkar
14:17 gisele: bekliyorum jes
14:17 maviay: hosgeldin aysa burda herkese hosgeldin vardır
14:17 baldshark: eski olduğun için sitede 29 mum var üzerinde
14:17 kucukhanimefendi: ne kadrosu mavi,halı saha maçı mı aah ha ha
14:18 mustafa26: bald bana pasta yok mu ?
14:18 mustafa26: isn' t there a cake for me ?
14:18 Altair: gisele- Bu gereksinimlere sağlayıcılarının uyumlu olduğunu, müşteri tarafından belirlenen alternatif ayarlamarın kanıtları dahil olarak, göstermek organizasyonun yükümlülüğüdür.
14:18 kucukhanimefendi: tabii mavinikiler-bağlantıdan ötürü geç geliyor o ayrı dimi mavi
14:18 marin:
14:18 baldshark: sen yenisin mustafa sana pasta yok...sana olsa olsa kek olur
14:18 maviay: arven ben sanamı bulacaktım bu mp3 sitesini unuttum ya
14:18 kucukhanimefendi: mariinnn--selam
14:19 mustafa26: ı want to my kek)
14:19 marin: selam
14:19 baldshark: ben istemek bi litre kek mustafa
14:20 aysa: heyyy cok tesekkurler, cok hosbuldum
14:20 jessie: gisele-musteri tarafindan belirtilen bu gereksinimin(talebin) mal saglayici firmanin (mal icin)uygunlugunu alternatif duzenlemelerle birlikte uygulamali gostermenin yuku(sorumlulugu denebilir) firmani
14:20 jessie: uzerindedir
14:20 maviay: kucuk bizim burda en ortalama 80-100 kisi yurtlarda n internet kullanıyo dogal olarak hat biraz yavaslıyor
14:20 jessie: gisele-umarim olmustur..
14:21 baldshark: ne oldu ...çil yavrusu gibi dağıldınız hepiniz
14:21 kucukhanimefendi: mavicik--anlıyorum seni
14:21 qui_gon_jinn: marin dün gece uyudu