diyelim ki mesai saati bitti akşam suları saat 18:30 civarı çok yorgun bir halde ve canınız acayip halde sıkkın olarak arabada( tabiiki tek başınıza ) bekliyorsunuz
birden bire göğsünüzde,kolunuzda ve çenenize doğru yayılmaya başlayan korkunç bir ağrı hissediyorsunuz. ( işte kalp krizi anı ! )
tabiiki bilinçli bir vatandaş olarak ilkyardım kurslarına gittiniz ve kalp krizi geçiren birini hayat nasıl döndüreceğinizi size öğrettiler ama siz geçirdiğiniz takdirde ne yapılacağını kimse söylemedi.kalp krizi geçirenlerin çoğu kriz esnasında yalnız başına ve bu sebepten dolayı çok sevdiğimiz yakınlarımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz.unutmayın bilincinizi hiç birşey yapmadığınız takdirde 10 saniye içinde kaybedersiniz!
peki ne yapacağız işte cevap :
PANİĞE KAPILMAYIN VE ÜST ÜSTE KUVVETLİ BİR ŞEKİLDE ÖKSÜRMEYE BAŞLAYIN
ÖKSÜRMEDEN ÖNCE HER SEFERİNDE DERİN BİR NEFES ALIN
ÖKSÜRÜKLERİNİZ GÜÇLÜ OLSUN,DERİNDEN GELSİN VE UZUN SÜRSÜN
TIPKI GÖĞSÜNÜZDE BİRİKMİŞ BALGAMI ATMAYA ÇALIŞIR GİBİ ÖKSÜRÜN.
HER İKİ SANİYEDE BİR DERİN NEFES ALIP ÖKSÜRÜN.BUNU YARDIM GELENE KADAR YA DA KALP ATIŞLARINIZ NORMALE DÖNENE KADAR YAPIN.
peki neden ?
DERİN NEFES ALMAK CİĞERLERİ OKSİJENLE DOLDURUR VE ÖKSÜRMEK KALBE TAZYİK YAPAR VE KAN DOLAŞIMINI RAHATLATIR.KALBE UYGULANAN BU TAZYİK KALBİN NORMAL RİTMİNE DÖNMESİNİ SAĞLAR.
- eğer allah korusun kalp krizi geçiride bunları uygularsanız ve kalbiniz normal seyrine geri dönerse ilk yapmanız gereken bana dua etmeniz

ve en önemlisi kesinlikle hemen hasteneye gitmeniz.
çok yoruldum baya bi teşekkür haketmişimdir
eğer yakınlarınızı seviyorsanız bunları onlara anlatın.sizi seviyorum
ha şunu söylemeyi unuttum eğer kalp atışlarınız normale dönmezse kelime yi şahadet getirmeyi sakın unutmayın...