gittikten sonra karsina ilk cikan zorlukta pes etmicek sonuna kadar direneceksen bence denemende fayda var.... ABD de degil fakat yurt disinda yasayan birisi olarak su kadarini soyliyebilirim ki, insan dili olsada olmasa da yabanci bir ulkeye gittimi oyle yada boyle yasamini devam ettirebiliyor.... evli olmayasin, yurt disinda yasamini devam ettirmek isteyen biri icin iyi bir avantaj bence.... o kadar insan tanirim, esinin coluk cocugunun rizkini, tarlasini tapanini, elinde olan herseyi satip yollara dusuyor, bu zamaninda o insanlarin aldiklari cok buyuk bi risk bence...... geriye donup bakip keske yapmasaydim, degmezmis, yada ne iyi etmisim, aldigim rizke degermis diyenlerin sayisi nedir bilinmez.... kimi mutlu kimi degil, kimi kafasina vuruyor kimi gule oyniya dolasiyor... ama hala hayattalar ve yasiyorlar

dil ogrenmeye gelince, bence ingilizce ogrenilmesi en kolay dil, kendini idare edebilecek duzeye gelmen cok zaman almicaktir, heleki ana dili ingilizce olan insanlarin arasinda yasiyacagini dusunecek olursak... gerci bu ogrenme kabiliyetine dayali bir seyde olabilir.... lafin kisasi,, bekara kari bosamak kolaydir.... bunlar benim nacizane fikirlerim... benim gibi dusunende dusunmeyende cikacaktir... Allah herturlu yardimcin olsun....