View Single Post
  #4 (permalink)  
Old 2006-08-21, 18:03
reflections's Avatar
reflections reflections is offline
Senior Member

reflections is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by alikarabulut View Post
91 yıllık hikâye...

Yıl, 2006... Çanakkale'nin "dövüşerek" geçilemeyeceğini ilk anlayan "sir gazeteci" nin oğlu, Çanakkale'nin nasıl geçileceğini gösterdi... EFT'yle. Bastı parayı, TGRT'yi aldı. İsmi, Rupert Murdoch.
Tabi ki kafalarda dönüp dolaşan tilkiler var , Amerika ve İsrail o tilkileri çoktan saldı bile. Ancak postta temel olan ,zamanında bilek gücüyle teslim etmedik de şimdi parayı basan aldı .Neredeyse 'TGRT yi düşman ellere teslim ettik ' ifadesi çıkmış -veya ben öyle bir anlam çıkardım-Tutup da bunu İsrail den bir kuruluş alsaydı gitti elden Doğu Anadolu ,Sevr ile vermedik ,işte geldiler ,siz uyuyun heyhat mı olacaktı ?

Oynanan oyunların ve kafalardaki planların az çok farkında insanlar. Ancak bu erekler her daim ön planda olamaz .Osmanlı zamanında bizim de ideallerimiz vardı ancak günümüzde bir Türk girişimci Dubai ye gidip ortaklık kurup pay sahibi olunca ,' Ahada Türkler ülkemize petrolumuze mi göz dikti 'denilmesi beni rahatsız eder açıkçası ki ,sonuç olarak bu ortaklıktır ,ticaret mantığıdır ,anlaşmaya bakar .Yoksa kimse bahsedilen anlamda Çanakkale yi geçebilmiş ya da geçecek değildir .Rahatsız olmadım mı bu satıştan ,oldum. Ne diye hissesi yurt dışına gitsindi benim şirketimin ,ne gereği vardı .Ancak bu rahatsızlığım posttan anladığım rahatsızlığa dayandırmadım dayandıramam da .Kafaya konulduğu vakit bu kadar ufak işlere başvurulmaz ,İsrail pek ala ortada.