View Single Post
  #7 (permalink)  
Old 2006-08-19, 17:46
ucansandalye's Avatar
ucansandalye ucansandalye is online now
Senior Member

ucansandalye is on a distinguished road
Default Tarihe düşmanlık niye?

Quote:
Originally Posted by suildur
Hocam, bu yazıda ters olan nedir? Yemin olsun alınganlık gösterdiğiniz bölümü anlayabilmiş değilim...

Merak ettim şimdi.

O değil, yazı korkunç bir gerçeği gözümüze soka soka gösteriyor, çok da iyi ediyor. Yazı fevkalade yerinde. Hele benim gibi kulluk düzenine karşı cumhuriyet yurttaşlarının insanlık onuru ile bağdıştırmadığı ve artık ciddi ciddi rahatsız olduğu bir konu bu.
Korkunç bir gerçek olabilir ortada. benim takıldığım nokta ne erbakan ve -varsa- müritleri, ne erdoğan ve yanındakilerdir. ben şuna -afedersiniz- illet oluyorum: Utanmasak ve çekinmesek tarihe söveceğiz. bunu yapan da başka millet var mıdır bilmiyorum? Şimdi, Hezarfen'in ne günahı vardı da Bekir Coşkun denen muhterem ağzında geveliyor lafı. Vay efendim şıhlar, mollalar uçmuş, sıçramış bilmem ne yapmış? Yaa, kardeşim, tamam anlarım, bunlara laf söyle de, Hezarfen'in ne suçu var yazının bir tarafında adamın mezarına ve ruhuna bir gül konduruyorsun?.. Usanmadık şu tarihimize laf giydirmeye..

Kimsenin kimseye kulluk yaptığı yok be suildur. Bazıları ve bazı güruhlar isimlere takılmışsa bilmem ama HAKİKİ MÜSLÜMAN yalnızca vasıta arar. Kula kul olmaz... İntisap denen olayı bileniniz var mı? bilmelisiniz.. Tasavvuf ve tekke/dergah terminolojisinde ne anlama geldiğini? Bazı şeyler vasıtadır, O'na ulaşmak için... Yoksa, a şahsı, b şahsı farklı makamlarda görülüyorsa belli zümrelerce, Allah bizi öylelerinin şerrinden korusun, ne diyeyim... Alınganlık göstermiyorum. İyiyi göstermekten imtina eden insanları görünce çılgına dönüyorum.. Kötü yanları gösterelim ama bu "ulan a'ya, b'ye nasıl laf geçirsem" mantığı, sağlıklı bir düşüncenin çok uzağında olduğumuzu fısıldıyor bana.. Bilmem yanılıyor muyum?

Dipnot: wshmstr yazı da bir ölçüdür, insanın kendini ortaya koymasında ve saygı görmesinde...

Sevgiler,

U/S

Last edited by ucansandalye; 2006-08-19 at 17:49.