Seslisozluk.com Forums   Sözlük - Lost Password - Edit Account
Word Requests x Others | Helpful Answers

Go Back   Seslisozluk.com Forums > English language help, discussion and fun > İngilizce Haber Başlıkları Çevirileri

Reply

LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 2009-05-07, 20:31
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold
Default The president's budget director says Obama's plan for $17 billion in program cuts is

The president's budget director says Obama's plan for $17 billion in program cuts is not small change and that more needs to be done to dig the government out of its fiscal hole.
Reply With Quote

#2 (permalink)  
Old 2009-05-08, 00:08
burak's Avatar

burak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to beholdburak is a splendid one to behold

Haber çevirilerine ilgimiz pek yok gibi. Yok mu çevirecek.
Reply With Quote

#3 (permalink)  
Old 2009-05-08, 00:19
sudeabra's Avatar
Senior Member

sudeabra is on a distinguished road

başkan obamanın mali danışmanı 17 milyar dolarlık bütçenin devletin mali açığını kapatmaya yetmeyeceğini devletin daha büyük açığı olduğunu söyledi .
Reply With Quote

3 members found this post helpful.
  #4 (permalink)  
Old 2009-05-08, 00:34
burak's Avatar

Haber çevirisi içine çok teşekkürler sayın sudeabra, ama size bir konuyu iletmek istedim, bilmiyorum farkettiniz mi klavyeniz i harfi yerine ı yazarken ş harfi yerine de s yazıyor yani bu tür bir gariplik söz konusu.

Biz Türk olarak hali ile bir şekilde kelimeyi anlayabiliyoruz, ama yanımda ABD li bir arkadaşım var ve Türkçe öğrenmeye çalışıyor. Yazdıklarınızda çok zorlandığını ve Türkçe konusunda kafasının karıştığını söyledi. Örnek vermek gerekirse malı (eşya) - mali (parasal)
Reply With Quote

#5 (permalink)  
Old 2009-05-08, 00:48
sudeabra's Avatar
Senior Member

Arkadaşınızdan özür dilerim burak .Elbette farkındayım .Fakat bir konuda bunu belırtmiştim .çok hızlı yazıyorum .Bu yüzden noktalamalara ve İmlalara dikkat edemiyorum.Bunun için daha önce arkadaşlarımdan özür dilemiştim .Fakat sizin gözünüzden kaçmış olmalı .Ama ben ancak bu şekilde aranızda olabiliyorum .Yetişmem gereken çok fazla yer var .Şu anda bile aynı anda 3 iş yapmak durumundayım .Ama bu rahatsızlık veriyorsa sonlandırabilirim .Sorun değil .İlk defa bir tercüme girişimimin akabinde böyle bir uyarıdan sonrada bir faydamın olmadığını hatta zararımın olduğunu görüncede ısrar etmenin sanırım anlamı yok kendinize iyi bakın ...
Reply With Quote

#6 (permalink)  
Old 2009-05-08, 01:56
burak's Avatar

Olur mu hiç, kusura bakmak ne demek.
Madem çok yoğunsunuz, biz o zaman fırsat bulduça yardım elimizi uzatıp, ı ları i ye çeviririz.
çevirmeye başladım bile...
Reply With Quote

#7 (permalink)  
Old 2009-07-27, 02:42
Junior Member

ceyhuncenger is on a distinguished road

Quote:
Originally Posted by burak View Post
The president's budget director says Obama's plan for $17 billion in program cuts is not small change and that more needs to be done to dig the government out of its fiscal hole.
Baskan Obama'nin butce danismani, baskanin plani olan program kesintileri sayesinde butcede yapilacak 17 milyar dolarlik tasarrufun az olmadigini ama yine de yonetimi, icinde bulundugu mali zarardan kurtarmak icin yapilmasi gereken daha cok islerin oldugunu ifade etti.

Last edited by ceyhuncenger; 2009-07-27 at 03:03.
Reply With Quote

#8 (permalink)  
Old 2009-07-28, 05:43
lezgin2005's Avatar
Senior Member

Location: i live in diyarbakır until jully then i will go wherever i got
lezgin2005 is on a distinguished road
Send a message via MSN to lezgin2005

sude abra , burakı yanlış anladınız o sizi iyi niyetle eleştirdi... olumlu eleştiri her zaman için iyidir... bu konuyu büyütmeden szin çevirilere devam etmeniz gerekir... ihtiyaç var.
Reply With Quote

#9 (permalink)  
Old 2009-08-12, 12:01
sudeabra's Avatar
Senior Member

Sanırım tarihlere dikkat etmemişsiniz .Birde Burak beyin cevabına .Durum zaten çözüldü.Büyütmeyi nerden çıkardınız anlamadım .
Reply With Quote

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules